]]>

Arrangement

Xi Jinpings lederskab i et skæbneår

Pensionistforeningen inviterer professor emeritus Jørgen Delman til at kaste lys over Xi Jinpings centrale udfordringer.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Kinas leder Xi Jinping står over for et skæbnevalg i 2022. Skal han blive siddende som Kinas leder eller ej?

Foredraget fokuserer på tre af Xi Jinpings centrale udfordringer:

  • Xi Jinpings legitimitet som leder: Hvor stærkt står han i forhold til at blive siddende? Har han legitimitet i topledelsen? Hvordan står det til med hans folkelige popularitet, og er hans magt udfordret?
  • Er privatsektoren blevet for magtfuld for Xi Jinping?
    I 2020 og 2021 har Kina været vidne til spektakulære indgreb over for de største virksomheder i den private sektor, som er Kinas virkelige vækstmotor. Hvorfor sker det, og hvad fortæller det os om Xi Jinpings vision om den kinesiske ’socialisme’? Oplægsholderen tager os blandt andet med på en tur ud på landet og taler om en case fra sin egen forskning.
  • Står Xi Jinpings udenrigspolitiske signaturprojekt, Belt and Road Initiative (BRI), distancen?
    BRI markerer det radikale skift i kinesisk udenrigspolitik under Xi Jinping, hvor Kina er gået fra at være en reaktiv magt til en proaktiv stormagt, som tør udfordre USA. Trods mange succeser er BRI under pres på grund af politiske fejltrin, fejlslagne projekter og lokale protester mod programmet, som forekommer fragmenteret og ukoordineret på mange planer.
    Kan det blive Xi Jinpings Waterloo, eller skal programmet bare justeres?

Fra kl. 14.30 har du mulighed for at netværke over en kop kaffe og et stykke kage, inden professor Jørgen Delman begynder sit foredrag kl. 15.00.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle