]]>

Arrangement

Whistleblowerordningen kommer

Fra december skal alle virksomheder med over 250 ansatte have en whistleblowerordning. Sammen med EU-Parlamentet stiller vi skarpt på, hvad det kommer til at betyde.

Dato og sted

01. december 2021
Online

Afholdt

Varighed

08:30-09:30

Pris

Gratis
For alle

Hvad handler arrangementet om?

I kølvandet på Luxleaks og Panama-Papers, der for alvor afdækkede skattefusk på verdensplan, stemte et overvældende flertal i Europa-Parlamentet i 2019 for EU's nye Whistleblowerdirektiv.

Fra december 2021 skal alle virksomheder med over 250 ansatte have en whistleblowerordning, der har til formål at beskytte de ansatte, så de tør råbe vagt i gevær, når de opdager ulovligheder på jobbet. Det samme gælder for hele den offentlige sektor. Men er det nødvendigt, eller skyder vi små nationale gråspurve med EU's whistleblowerkanoner? Og hvad betyder det konkret for de danske lønmodtagere?

I debatpanelet kan du møde Karen Melchior, medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Niels Fuglsang, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Karinna Bardenfleth, næstformand i Transparency International Danmark og Johan Busse, borgerrådgiver i Københavns Kommune.

Under overskriften EU Aktuelt afholder vi i samarbejde med Europa-Parlamentet en digital debatrække, hvor vi tager fat på aktuelle EU-emner som:

Sæt også kryds i kalenderen, så du kommer med til debat om: 

 • Kvindernes internationale kampdag set fra EU onsdag den 2. marts
 • Fremtidens forsvarssamarbejde i EU onsdag den 20. april
 • Sundhedsunion på tegnebrættet onsdag den 25. maj

Hvem er oplægsholder?

Maria Rosenberg Rasmussen

Maria Rosenberg Rasmussen
Moderator og ansat hos Europa-Parlamentet

Maria arbejder på Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Hun har tidligere været freelancejournalist i Bruxelles, haft ansættelse i Europa-Kommissionen, været ansat som journalist hos Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) og presseattaché på Europa-Parlamentets kontor i Danmark. Hun er cand.mag. i dansk og samfundsfag fra Københavns Universitet og fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

 

 

 

 

Karen Melchior

Karen Melchior
Medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre

Karen blev valgt til Europa-Parlamentet i 2019. I Parlamentet sidder Karen i den centrum-liberale Renew Europe-gruppe. Hun er medlem af rets-, ligestillings- og indre markedsudvalgene og er desuden medlem af det særlige udvalg om kunstig intelligens. Derudover sidder hun i Parlamentets Armenien/Aserbajdsjan/Georgien-delegation. Karen er uddannet jurist og har arbejdet mere end 10 år i Udenrigsministeriet. I 2017 blev hun valgt til Borgerrepræsentationen i København.

Se profil på Europa-Parlamentets hjemmeside

Niels Fuglsang

Niels Fuglsang
Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet

Niels blev valgt til Europa-Parlamentet i 2019. I Parlamentet sidder Niels i Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater (S&D). Han er medlem af industri-, forsknings- og energiudvalget, økonomiudvalget og skatteudvalget. Niels er desuden medlem af Parlamentets Kina- og Tyrkiet-delegationer. Inden Niels blev valgt til Parlamentet arbejdede han blandt andet for Socialdemokratiet som rådgiver i Europa-Parlamentet og som kampagneleder. Da han blev valgt til Parlamentet, var han i gang med et ph.d.-projekt om Finansministeriets regnemodeller.

Se profil på Europa-Parlamentets hjemmeside

Karinna Bardenfleth

Karinna Bardenfleth
Næstformand i Transparency International Danmark

Karinna har været medlem af bestyrelsen i Transparency International Danmark i fire år - de sidste 1,5 år som næstformand. Karinna er til daglig Compliance Professionel hos Vestas Wind Systems A/S, hvor hun arbejder med business ethics, due diligence og investigations og er uddannet GradMSc på CBS.

Johan Busse

Johan Busse
Borgerrådgiver, Københavns Kommune

Johan har været Borgerrådgiver siden 2004 og han forestår tilsynsopgaver og rådgivende opgaver for forvaltningen. Købehavn Kommunes har etableret sin whistleblowerordning hos Borgerrådgiveren, og Johan har på den baggrund stor indsigt i de dynamikker whistleblowerordninger kan medføre for en organisation. Johan er desuden formand for Dataetisk Råd.

Samarbejdspartnere

Europa Parlamentet


Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  Gratis
 • Medlemmer
  Gratis
 • Sted
 • Online
 • Arrangementets referencenr.
 • 35748
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  30. november 2021 kl. 23:59
 • Yderligere info, kontakt
 • Marianne Klarskov Nielsen

  Marianne Klarskov Nielsen
  Sprogredaktør og koordinator
  mkn@djoef.dk
  33 95 99 72

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom.

  Din sikkerhed ved brug af Zoom
  Når du deltager i et online-arrangement, online-netværk eller online-kursus arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

Se alle