]]>

Arrangement

Whistleblowerordningen kommer

Fra december skal alle virksomheder med over 250 ansatte have en whistleblowerordning. Sammen med EU-Parlamentet stiller vi skarpt på, hvad det kommer til at betyde.

Hvad handler arrangementet om?

I kølvandet på Luxleaks og Panama-Papers, der for alvor afdækkede skattefusk på verdensplan, stemte et overvældende flertal i Europa-Parlamentet i 2019 for EU's nye Whistleblowerdirektiv.

Fra december 2021 skal alle virksomheder med over 250 ansatte have en whistleblowerordning, der har til formål at beskytte de ansatte, så de tør råbe vagt i gevær, når de opdager ulovligheder på jobbet. Det samme gælder for hele den offentlige sektor. Men er det nødvendigt, eller skyder vi små nationale gråspurve med EU's whistleblowerkanoner? Og hvad betyder det konkret for de danske lønmodtagere?

I debatpanelet kan du møde Karen Melchior, medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Niels Fuglsang, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, Karinna Bardenfleth, næstformand i Transparency International Danmark og Johan Busse, borgerrådgiver i Københavns Kommune.

Under overskriften EU Aktuelt afholder vi i samarbejde med Europa-Parlamentet en digital debatrække, hvor vi tager fat på aktuelle EU-emner som:

Sæt også kryds i kalenderen, så du kommer med til debat om: 

  • Kvindernes internationale kampdag set fra EU onsdag den 2. marts
  • Fremtidens forsvarssamarbejde i EU onsdag den 20. april
  • Sundhedsunion på tegnebrættet onsdag den 25. maj

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Europa Parlamentet


Se alle