Kursus

Virksomhedens økonomi for ikke-økonomer

Lær de basale økonomiske begreber og sammenhænge. Kurset giver dig en god forståelse for regnskaber og budgetter i en virksomhed. Du får en bedre forståelse for det interne regnskab, og hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Deltag, hvis du ser økonomi og regnskab i dagligdagen som beslutningstager eller modtager af regnskabs- og økonomiinformation.

Startdatoer

23-05
2018
20-11
2018

Tid og sted

09:00-16:00
København K

09:00-16:00
København K

Pris

8.600 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Kursets indhold

Du kan nok ikke komme uden om at skulle forholde dig til virksomhedens økonomi og budgetter. Og som ikke-økonom har du måske svært ved at holde styr på tallene.

Dit udbytte
Dine nye begreber om økonomistyring gør dig i stand til at deltage aktivt, når du er med til at træffe økonomiske beslutninger. Du vil få en bedre forståelse for det interne regnskab, og du vil vide, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på i budgetprocessen.

Deltag
Deltag, hvis du ser økonomi og regnskaber som beslutningstager eller modtager af regnskabs- og økonomiinformation i en virksomhed. Måske har du brug for en introduktion til grundlæggende økonomiske sammenhænge. Måske har du brug for at få genopfrisket de basale økonomiske begreber.

Indhold og form
Kurset fokuserer vi på intern økonomistyring, og du får både en teoretisk og en praktisk gennemgang af emnerne:

Økonomistyring som begreb

Det interne regnskab

 • Resultatopgørelsen
 • Balancen
 • Relevante nøgletal – rentabilitet, likviditet og soliditet

Omkostningsstyring

 • Variable omkostninger og kapacitetsomkostninger
 • Omkostningsbegreber
 • Marginalræsonnementet

Lønsomhedsvurdering

 • Bidragsmetoden
 • Selvkostmetoden

Budget og budgetopfølgning

 • Budgetprincipper
 • Budgetprocessen
 • Aktivitets-, kapacitets- og likviditetsbudget.

Vi lægger op til diskussion og inddrager dine egne erfaringer på området. Du kommer igennem en række øvelser, hvor du bruger den gennemgåede teori på cases.

Underviser
Charlotte Stisen Flyger, cand.merc., lektor, Center for Videreuddannelse, DTU. Charlotte har siden 1994 undervist deltagere fra både private og offentlige organisationer i økonomi og styring. Hun er ekstern lektor på CBS og medforfatter til lærebogen ’Økonomisk virksomhedsbeskrivelse’.

Sådan får du mere ud af dit kursus 
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.   

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

 

 

Relevante Dokumenter

Hvem underviser?

Pris og praktisk info

Typiske spørgmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle