]]>

Arrangement

Vejen til en karriere som selvstændig advokat

Få et unikt indblik i, hvordan det er at springe ud i livet som selvstændig advokat og hvilke fordele, ulemper, udfordringer og glæder, der er forbundet med at have fod under eget bord i advokat- og legal tech-branchen.

Hvad handler arrangementet om?

Djøf Advokat giver nu sine medlemmer muligheden for at blive klogere på livet som iværksætter i advokat- og legal tech branchen.

De tre oplægsholdere, Henrik Hjortsholm, Marianne Buchwald Schou og Simon Eklund, vil dele ud af de personlige og faglige erfaringer, de har gjort sig under rejsen fra lønmodtager til selvstændig.

Fælles for de tre er, at de alle har en baggrund fra store advokatkontorer. Henrik Hjortsholm tog springet fra et af landets største kontorer for at stå på egne ben som selvstændig advokat i kontorfællesskabet Aumento, hvor han nu med egne ord har det bedste af begge verdener.

Tidligere advokat Simon Eklund forlod helt advokatbranchen for at revolutionere den udefra, da han etablerede Legal Desk, der er en start up-virksomhed med stor succes i legal tech-branchen.

Advokat Marianne Buchwald Schou tog en modig beslutning og gjorde i 2014 dét, de færreste nyslåede advokatkvinder gør - nemlig at stifte Boligadvokatkontoret for at drive det på egen hånd.

De tre oplægsholdere vil fortælle om deres baggrund, deres bevæggrunde for at skifte spor, de overvejelser, de gjorde sig inden beslutningen blev truffet, og hvordan det efterfølgende har vist sig at være i praksis - fagligt såvel som personligt, Dette til glæde og til gavn for Djøf Advokats medlemmer - både dem, der går med en spirende trang til iværksætteri i maven og dem, der blot trænger til ny inspiration i forhold til alternative karriereveje og -muligheder som advokat.

Efter oplægsholdernes indlæg og efterfølgende Q&A vil Djøf Advokat byde på lidt mad og noget at drikke, og der vil være rig mulighed for at netværke og fordøje aftenens indtryk med andre advokatfuldmægtige og advokater.

Dit udbytte af arrangementet

Arrangementet er en inspirationsaften for Djøf Advokats medlemmer om, hvordan det er pludselig at stå på egne ben som selvstændig advokat.

Oplægsholderne vil dele ud af deres personlige erfaringer med at tage springet fra lønmodtager til iværksætter, og hvilke fordele og ulemper, livet som selvstændig i advokatbranchen indebærer.

Om oplægsholderne

Henrik Hjortsholm

Med et ønske om fortsat at levere juridisk rådgivning på et højt specialistniveau og samtidig ”have et liv ved siden af” kastede advokat Henrik Hjortsholm sig ud i livet som selvstændig.

Henrik Hjortsholm er vokset op på de store advokatkontorer. Først hos Gorrissen Federspiel og dernæst hos Bruun & Hjejle. Men for to år siden trak Henrik Hjortsholm stikket og sprang ud på dybt vand, som han selv beskriver det.

Nu er han selvstændig advokat og har plads i kontorfællesskabet Aumento, og ifølge Hjortsholm har han i dag det bedste af begge verdener.

Henrik har i en artikel i Advokatwatch for nyligt udtalt følgende om springet: ”Mentalt var det et kæmpe bjerg at overvinde at gå fra at være lønmodtager med fast indkomst til at være ansvarlig for, om der kom penge ind. Heldigvis viste det sig, at nogle af mine klienter fulgte med, og mit netværk sendte også sager til mig,” siger han.

Denne karrieremæssige og personlige rejse vil Henrik berette mere om for Djøf Advokats medlemmer, og han vil undervejs dele ud af både "do's and dont's", som han har erfaret på sin vej.

Til daglig beskæftiger Henrik Hjortsholm sig med rådgivning af danske og udenlandske klienter inden for fast ejendom og entreprise herunder bl.a. transaktioner af ejendomme og ejendomsselskaber, bolig- og erhvervslejeret, konvertering fra erhverv til beboelse, ejendomsudvikling og nyopførelse samt internationale kontrakter, herunder særligt FIDIC-kontrakter onshore og offshore.

Marianne Buchwald Schou

Advokat Marianne Buchwald Schou gjorde i 2014 dét, som de færreste kvindelige advokater gør. Hun tog med kun knap ét års erfaring som advokat springet til at blive selvstændig advokat med egen forretning.

Marianne etablerede Boligadvokatkontoret, som er et specialistkontor på Frederiksberg med fokus på rådgivning vedrørende køb og salg af fast ejendom. Boligadvokatkontoret fokuserer på transparens og gennemskuelighed i forhold til klienten, der skal hjælpes trygt og sikkert igennem sit køb af bolig til faste lave priser. Ingen handel – ingen regning. I dag har Boligadvokatkontoret 11 medarbejdere og oplever fortsat vækst.

Det, der ifølge Marianne Buchwald Schou er særligt ved Boligadvokatkontoret er, at man på én gang er et karrieremiljø, hvor der fokuseres på at få det bedste ud af den enkelte medarbejders kompetencer, og hvor der hele tiden stræbes efter at optimere niveauet i forhold til klienterne. Samtidig er det et socialt kontor med fleksible arbejdstider, hvor medarbejderne interesserer sig for hinanden, og hvor der skal være plads til at tage en pause og tale om noget andet end arbejde. Det har vist sig at være en succesopskrift.

Marianne vil under sit oplæg fortælle om sine overvejelser, inden hun tog springet, og hvordan det efterfølgende har vist sig at være i praksis at drive sin egen forretning - både fagligt og personligt. Hun vil komme ind på forskellene mellem at være ansat på et advokatkontor og livet som selvstændig, herunder i forhold til work/life-balance, arbejdstider, fordele, ulemper og de udfordringer, hun møder i det daglige.

Simon Eklund

Med en holdning om, at juridisk sikring skal være tilgængelig for alle uanset økonomi og geografi, etablerede tidligere advokat Simon Eklund legal tech-virksomheden Legal Desk sammen med sin med-stifter Anders Lyager Kaae. Begge var de advokater på store kontorer, før de tog springet til iværksættertilværelsen.

Legal Desk er et start up, der sørger for, at kunderne kan udforme alle typer af juridiske dokumenter online - når og hvor det passer dem. Målet er at levere den samme juridiske sikring og kvalitet som hos en advokat, men til en brøkdel af prisen.

Legal Desk vil med andre ord revolutionere den til tider arkaiske advokatbranche. Det gør de ved at tilbyde en gennemgående digital advokatforretning, hvor deres kunder kan få hurtig og billig juridisk bistand, som stadig holder vand i retten. Processen og dokumenterne skal være både overskuelige og til at forstå for kunderne.

Stifteren Simon Eklund har en baggrund som advokat og har arbejdet en årrække hos Kromann Reumert. Simon har derudover en Master in Business Administration (MBA) fra ESADE Business School og University of California, Berkeley.

Inspirationen til Legal Desk kom fra stifternes egne erfaringer fra arbejdet på et traditionelt advokatkontor. En stor del af deres daglige opgaver bestod i at udarbejde netop den type formularer, som Legal Desk tilbyder.

"Mange af opgaverne er såkaldte rugbrødsopgaver. Det er opgaver, der egentlig ikke er så svære, men de bliver alligevel ofte dyre hos en traditionel advokat, da alt arbejdet bliver udført manuelt og fra bunden."

Sådan behøver det ikke at være ifølge Simon Eklund.

Udover Legal Desk har Simon Eklund erfaring med iværksætteri som juridisk rådgiver for en række iværksættere. Endelig er Simon medstifter af en social virksomhed, der arbejder i slumkvarterer i Lima, Peru.

Kursusbevis

Der udstedes kursusbevis for din deltagelse i dette kursus svarende til tre kursuslektioner, som giver mulighed for at søge Advokatsamfundet om godkendelse som en del af den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige. 


Oplysningsforpligtelse

Når du tilmelder dig hos Djøf, har vi brug for nogle oplysninger om dig. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lovgivningen. Læs mere i Djøfs Privatlivspolitik.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle