]]>

Arrangement

Tyskland med ny kansler

Pensionistforeningen har inviteret forhenværende direktør for udenrigsministeriet og ambassadør, Friis Arne Petersen, til at belyse udviklingen i Tyskland og dets relation til omverdenen, når Tysklands kansler, Angela Merkel, gennem 16 år takker af.

Online

Hvad handler webinaret om?

Tyskland er inde i et afgørende, politisk år. 2021 er et supervalgår med seks delstatsvalg og et forbundsdagsvalg. Samtidig er der kanslerskifte, da kansler Angela Merkel takker af efter 16 år.

Socialdemokratiet og De Grønne har valgt deres kandidater, mens Den konservative Union, bestående af CDU og CSU, vælger sin kanslerkandidat i løbet af marts.

Vi har i løbet af de sidste fire år lært af udviklingen i USA - at kun tåber ikke frygter demokratiske valg og forandringer. Vestens næststørste demokrati, Tyskland, ser imidlertid langt mere stabilt ud end USA, men holder det hele vejen?

Hvad sker der med tysk holdning til USA og Kina? I EU og NATO? Og hvordan kommer det til at gå den tysk-franske akse de næste år?

Pensionistforeningen har inviteret forhenværende direktør for udenrigsministeriet og ambassadør, Friis Arne Petersen, til at belyse disse problemstillinger.

Praktiske informationer

  • Du kan stille skriftlige spørgsmål til Friis Arne Petersen via en Q&A-funktion.
  • Vi holder en kort pause undervejs.
  • Webinaret foregår via videotjenesten Zoom.
  • Du får tilsendt link og informationer om Zoom senest på dagen, hvor webinaret finder sted.
  • Vi benytter ikke webcam på dette webinar.
  • Vi starter med lydtjek et kvarter, før webinaret begynder - og kan du høre musik, når du logger på, så er du klar.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle