]]>

Arrangement

Trialog - hva' det?

Trialog - ordet dukker konstant op i forhandlingerne mellem Parlamentet og Rådet. I dag er trialoger standard proceduren for at opnå enighed mellem Rådet og Parlamentet. Men har det konsekvenser for transparens og ansvarliggørelse i forhold til samfundet uden for Parlamentet og Rådet?

Hvad handler arrangementet om?

Hverdagen i Bruxelles blev ændret væsentligt med introduktion af den fælles beslutningsprocedure for Parlamentet og Rådet. I dag er kodeordet: Trialog. Ordet dukker konstant op i forhandlingerne mellem Parlamentet og Rådet. Trialoger er i dag standardproceduren for at opnå enighed mellem Rådet og Parlamentet. Men har det konsekvenser for transparens og ansvarliggørelse i forhold til samfundet uden for Parlamentet og Rådet?

Dr. Maja Kluger Dionigi, Think Tank Europa, har for Den Europæiske Økonomiske og Sociale Komité undersøgt den ekstra værdi, manglende transparens og eventuel demokratisk underskud som følge af trialoger.

Kom til Djøf Belgiens arrangement og bliv klogere på trialoger og deres betydning for EU's beslutninger og for EU’s måde at arbejde på. Arrangementet er tredje udgave af Djøf Belgiens tilbud om at blive klogere på EU's forskellige politikker, og om hvordan Bruxelles fungerer. Der vil blive udleveret deltagelsesbevis til de Djøf-medlemmer, der ønsker dette. Beviset skal hjælpe med at sætte ord på, hvilke kompetencer et ophold i Bruxelles giver.

Vi vil forsøge at skabe dialog mellem dr. Maja Kluger Dionigi og en person, der har sin hverdag i EU's politiske system - nærmere oplysninger følger.

Arrangementet er åbent for alle og foregår på dansk.

Djøf byder på mad og drikke i forbindelse med arrangementet.

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle