]]>

Arrangement

Tech, demokrati og ytringsfrihed

Den teknologiske udvikling raser derudaf, og de sociale medier bruges i højere grad som nyhedsplatforme. Men er det en trussel mod vores demokrati, og skal vi stoppe udviklingen, før det er for sent?

Online

Hvad handler webinaret om?

Den offentlige debat er over de seneste år rykket fra de traditionelle nyhedsmedier over på de sociale medier. Emnet har været til debat før, men med Donald Trumps brug af sociale medier, der i januar kulminerede i angrebet på Kongressen i USA og ledte til hans suspendering fra diverse platforme, er emnet for alvor blevet relevant. Vi har set hvilke konsekvenser det kan få, når platforme bruges til at sprede information lynhurtigt og uden filter.

Disse hændelser har alle sammen givet grund til at stille flere spørgsmål: Bør vi stille store techvirksomheder til ansvar for indholdet på deres platforme? Bør vi regulere den offentlige debat, der foregår på privatejede platforme? Og hvis ja, hvilken lovgivning skal der så til?
 
Derfor sætter vi i denne paneldebat fokus på, hvorvidt techgiganternes magt er blevet for stor, og om der er opstået et behov for at lave regulering på området. Til at tage hul på debatten har vi inviteret forskellige oplægsholdere, der med deres ekspertise vil være med til at belyse de fremhævede problematikker.

Praktiske informationer

  • Mødet vil foregå via videotjenesten Zoom.
  • Du kan logge på via pc/tablet og mobil.
  • Vi starter altid med lydtjek 15 min. før.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle