Arrangement

Sundhedsfagligt gå hjem-møde

Foreningen for folkesundhedsvidenskab og Djøf inviterer til møde i det åbne netværk for sundhedsfagligt interesserede.

Eventpuljen

Hvad handler arrangementet om?

Foreningen for Folkesundhedsvidenskab og Djøf inviterer til en møderække i det åbne netværk for sundhedsfagligt interesserede. På hvert møde inviterer vi en oplægsholder til at dele sine egne erfaringer med en konkret opgave eller sundhedsudfordring og få sparring fra netværket. Der afholdes to møder i efteråret 2019 og 2 møder i foråret 2020. Fra gang til gang finder vi ud af, hvad der rører sig, og sætter det på næste mødes agenda. Kom og vær med.

Aftenens tema

Aftenens tema er 'Hvordan løfter vi kvaliteten i alkoholbehandlingen?' Alkoholområdet har længe været underprioriteret og bliver oftest placeret i socialforvaltningerne. 

I januar 2020 landede Sundhedsstyrelsens Servicetjek af alkoholbehandlingen, hvori de konkluderer der er behov en øget sundhedsfaglighed i alkoholbehandlingen og udarbejdelse af kvalitetsstandarder. På nuværende tidspunkt er der nemlig ingen standarder for hvad behandlingen skal indeholde, hvor langt et forløb bør være eller hvilken uddannelse en alkoholbehandler skal have. 

Isabella Øllgaard, Alkohol & Samfund, vil kort ridse problemstillingen op og ønsker folkesundhedsvidenskabelige sparring på, hvordan vi kan få beslutningstagernes øjne op for det vigtige i at hjælpe mennesker med alkoholproblemer på et højt sundhedsfagligt niveau.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle