Budskabet i Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensens bog 'Pseudoarbejde' er både provokerende, fascinerende og tankevækkende. For hvis vi tænker efter, er vi så ikke alle stødt på meningsløse pseudoopgaver? Og har de fleste af os ikke drømt om at kunne arbejde lidt mindre og få lidt mere tid til familie, venner og fritidsinteresser? Men holder deres antagelser overhovedet, og hvis ja, hvordan skaber vi så et samfund, hvor pseudoarbejde ryger ud, og arbejdstiden ryger ned? Det giver Dennis Nørmark sit bud på.
Er påstanden for letkøbt? Hvad har ført til oplevelsen af meningsløshed, og er det bureaukratiets skyld? Måske er problemet ikke, at vi arbejder for meget, men at mange, inklusiv djøferne, har mistet orienteringsevnen i hvirvelvinden af forandringsretorik, ledelseskoncepter og påstande om, at udvikling er godt og drift kedeligt. Hvornår er bureaukrati faktisk effektivt og meningsfuldt? Og hvordan med innovation? Hvordan sorterer vi bedre mellem nyttig og ligegyldig innovation?
Kom og vær med i en god diskussion mellem forfatteren til bogen, Dennis Nørmark og Signe Vikkelsø, professor MSO og institutleder på Institut for Organisation, CBS.