]]>

Arrangement

Selskabsret - fra teori til praksis

Arrangementets formål er at give dig muligheden for at få et indblik i hvordan området selskabsret forløber sig i praksis. Hvad enten om du brænder for dette område, er nysgerrig herpå eller overvejer at vælge faget på dit studie, så er dette kursus til dig.

Hvad handler arrangementet om?

Formålet med arrangementet selskabsret - fra teori til praksis er, at bringe den praktiske del på jura- og erhvervsjurastuderende ellers tillærte teoretiske del fra studiet.

Arrangementet er relevant for dig, som følger faget på universitetet og til dig som ønsker indblik i faget, da man med dette kursus får indblik i de vigtigste områder samt ligeledes går hjem med en praktisk forståelse.

Baggrunden for arrangementet er, at man som studerende typisk udelukkende undervises i det teoretiske aspekt sammenkoblet med dét faktum, at der er er verden til forskel fra teorien til hvordan man arbejdet med et retsområde i praksis. Oplægsholderen vil beskrive de vigtigste regler på området og koble disse sammen med sager fra virkeligheden samt livet som advokat med speciale i selskabsret mv.

Præsentation af oplægsholder

Kim Ankerstjerne er 3. års-advokatfuldmægtig hos Advokatfirmaet.dk

Hans arbejdsområder spænder bredt, herunder inkasso, erhvervserstatningsret, selskabsret, retssager i bred forstand, lejeret (privat og erhverv), formueretlige forhold, erhvervsrådgivning og arveret.

Herudover sidder han i mindre grad med områder som bankjura, leasingforhold og IT-ret.

Kim har efterhånden stor erfaring med en række sagstyper, som man møder inden for den almindelige advokatvirksomhed i Danmarks største provinsby.

Det omhandler alt fra repræsentation og rådgivning af byens største og mest kendte aktører inden for erhvervslivet til at møde i et børne- og ungeudvalg i Jammerbugt Kommune og lave fremtidsfuldmagt for fru Hansen fra Nørresundby.

Man får ikke noget decideret speciale i en by som Aalborg på mit stadie. Til gengæld danner man en solid base for, hvordan advokatbranchen skal fungere som en værdiskaber i en virksomhed eller for folk på gaden.

Det drejer selskabsretten sig også om for Kims vedkommende, for det er ikke kun kapitalforhøjelser i mange million-klassen eller komplicerede ejeraftaler mellem sværvægtere. Det er også forskellen på, om opstarteren har gavn af et holdingselskab eller kan bære at have ansatte.

Du kan finde Kim Ankerstjerne på Linkedin her.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle