]]>

Kursus

Samskabelse med CoCreationCards

Lær at samskabe som innovationsmetode, og skab holdbare løsninger sammen med andre.

Hvem henvender kurset sig til?

Du ønsker at lære en praktisk, effektiv og fleksibel metode til at styre et samskabelsesforløb (co-creation). Metoden udfordrer dit mindset og dit behov for målstyring.

Metoden fungerer godt i projekter, som bruger Agile, Scrum eller Prince 2.

På kurset lærer du:

  • hvordan samskabelse virker som proces
  • hvordan du styrer og faciliterer et samskabelsesforløb
  • hvordan du bruger principperne for værktøjet CoCreationCards 
  • hvad forskellen er på at samskabe en helt ny løsning og at få bidrag til en allerede udtænkt løsning
  • hvordan samskabelse passer ind i et innovationsforløb
  • hvordan du giver slip på processen og får tryghed i rollen som facilitator
  • hvordan du kan samskabe onlineforløb.

Kurset har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Kursets indhold

På to kursusdage lærer du at styre et samskabelsesforløb, uanset om det er en tretimers workshop eller et længerevarende projektforløb. Med CoCreationCards får du en metode, der er let at lære og billig i drift. Og du kan bruge den til at facilitere alt fra få til 500 personer. Du kan også bruge den til at involvere deltagere på digitale platforme.

Hvorfor lære om co-creation?

Co-creation eller samskabelse vinder frem som en sikker vej til at finde nye og solide løsninger. Og med god grund. 20 øjne ser mere end to. Med samskabelse kan du lave nye strategier, involvere kunder, brugere eller borgere og lave detaljerede handlingsplaner på en måde, så alle oplever, at netop deres styrke og viden kommer i spil. 
Ingen udfordring er for stor eller for lille til samskabelse. Den er relevant til at få kunder inddraget i produktudviklingsfasen eller til at mobilisere samfundets ressourcer på tværs af offentlige, private og frivillige sektorer. Du kan fx inddrage brugere i at udvikle et nyt morgenmadsprodukt eller facilitere et team til at finde nye tværfaglige arbejdsmetoder – eller skabe bedre borgeroplevelser på hospitaler. Og du har sikkert selv en udfordring i tankerne.

Det siger tidligere deltagere


Samskabelse med CoCreationCards er et simpelt, men effektivt værktøj til at finde nye løsninger i fællesskab. Jeg var i forvejen bekendt med teori om samskabelse i en byplanmæssig sammenhæng, og kurset har været med til overføre den teori til praksis.
Arendse Noes Jørgensen, Projektleder, GFS Ørestad

Kursets form

Du skal afsætte tid til at forberede dig inden kurset via Djøfs digitale læringsportal, både ved at se videoer og læse dele af en e-bog. 

På selve kurset vil du opleve to tempofyldte dage med høj energi, hvor du kan forvente at blive provokeret, få ahaoplevelser og et helt nyt perspektiv på samskabelse og innovation. 

Efter kurset bliver du inviteret til at deltage i et lukket videndelingsforum, hvor vi kan sparre om cases og lære af hinandens erfaringer.

Se alle