]]>

Arrangement

Rise and shine med Joanna Maycock

Bliv klogere på ligestillingsdagsordenen i EU. Kom til morgenbrief, når én af Bruxelles mest magtfulde lobbyister på ligestillingsområdet gæster København.

Hvad handler arrangementet om?

Mange EU-lande rykker på ligestillingsdagsordenen i disse år: Tyskland, England og Frankrig har lavet lovgivning i forhold til at skabe åbenhed om løn på arbejdspladser.

Spanien, Frankrig og England har lavet omfattende programmer for at forebygge vold mod kvinder. Og i flere lande har man opnået lige repræsentation af mænd og kvinder i politik.

Danmark ses derimod at sakke bagud på flere områder for eksempel i forhold til kvinders andel i ledende stillinger.

Hvad kan Danmark lære af andre EU-lande? Og hvad vi forvente, der sker i den kommende periode med ny Kommission og nyt Parlament? 

Den nye kommissionsformand har for første gang udnævnt lige mange mænd og kvinder til kommissærer. Den nye kommissær for ligestilling har nævnt både ligeløn og kvinder i ledelse som vigtige temaer for Kommissionen. Det og meget andet vil Joanna Maycock gøre os klogere på.

Som generalsekretær for den europæiske kvindelobby er Joanna Maycock en markant lobbyist, som har gjort indtryk. Politico har blandt andet beskrevet hende som "a powerhouse in the Brussels NGO and political scene", og hun var én a Apoliticals Top 100 most influential People in Gender Policy.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med Nyt Europa, Kvinderådet og Djøf.

Spørgsmål til arrangementet kan rettes til Edith Jakobsen, arbejdslivspolitisk chef, Djøf, dk¤djoef¤eja, telefonnummer 33 95 97 13.

Tilmelding

Tilmeldingen foregår via Nyt Europa med NemTilmeld

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle