]]>

Arrangement

Retten til forsvar - politisk vold i Colombia

Foreningen 'Progressive Jurister' og organisationen 'Colombia Solidaritet' inviterer i samarbejde med Djøf til spændende oplæg om den colombianske fredsproces og retten til forsvar.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Menneskerettighederne er under pres både i Danmark og Colombia. I Colombia bliver sociale protester mødt militært, sociale ledere slået ihjel, og advokater er mål for trusler og attentater, når de forsvarer politiske aktivister og tidligere guerillaer.

Til arrangementet vil Gustavo Gallardo, forsvarsadvokat og forperson for 'Fundación Lazos de Dignidad' (FLD), og Bjørn Elmquist, formand for 'Retspolitiks Forening', fortælle mere om emnet med udgangspunkt i deres egne erfaringer som forsvarere i politiske sager.

Bjørn Elmquist har været forsvarer i flere kontroversielle sager, eksempelvis for det kurdiske 'ROJ TV', og for Tommy Mørck, som kæmpede mod Islamisk Stat i Syrien. Bjørn vil dele sine erfaringer som forsvarer og perspektivere aftenens tema til en dansk sammenhæng. Gustavo Gallardo vil fortælle om sin rolle i kampen for fred, retfærdighed og menneskerettigheder i Colombia.

Ud over deres mangeårige arbejde til forsvar for politiske fanger, arbejder de i dag med at forsvare tidligere guerillaer ved 'The Special Jurisdiction for Peace' (JEP). Forsvarere i Colombia er meget udsatte, hvor afpresning og dødstrusler er hverdagskost, og hvor menneskerettigheder generelt er under et enormt pres.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle