Kursus

Persondata i den offentlige forvaltning

Kom med Datatilsynet hele vejen rundt i de nye persondataregler.

Startdato og varighed

29. januar 2019
2 dage

Tid og sted

09:00
København K

Pris

8.800 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du er medarbejder i eller rådgiver for en statslig myndighed, en region eller en kommune og arbejder med håndtering af personoplysninger.

Du kan være med uanset din faglige baggrund, hvad enten du er jurist eller ikke-jurist, DPO, leder, projektleder, advokat eller noget helt andet.

På kurset får du:

  • Et solidt kendskab til, hvilke krav du skal leve op til med den nye databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven
  • Vigtig viden om Datatilsynets praksis på en række centrale områder
  • Indblik i sagsgange og konsekvenser ved ikke at overholde reglerne
  • Mulighed for at stille spørgsmål og drøfte aktuelle problemstillinger.
 

Kursets indhold

På kurset lærer du, hvilken betydning databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven har for dig og din organisation. Du får viden om, hvordan du sikrer, at I lever op til de nye regler og håndterer persondata korrekt.

Når du behandler personoplysninger, stiller databeskyttelsesforordningen krav til din brug og beskyttelse af oplysningerne. Det gælder, når du tilrettelægger nye sagsgange eller udvikler nye It-løsninger, og i dagligdags situationer, fx hvis du arbejder med borgerdata eller er medarbejder i HR.

  • Dag 1

    Anvendelsesområde, behandlingsregler og rettigheder mv.

    29. januar 2019 kl. 9.00-17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • Reglernes anvendelsesområde og systematik
    • Betingelserne for behandling af personoplysninger
    • Registrerede personers rettigheder
    • Dataansvarlig, databehandler samt databehandleraftaler.

    Læs mindre
  • Dag 2

    30. januar 2019 kl. 9.00-17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • Konsekvensanalyser vedrørende databeskyttelse
    • Databeskyttelsesrådgivere og deres opgaver
    • Overførsel af oplysninger til tredjelande
    • Fortegnelse og dokumentation
    • Anmeldelse af brud på persondatasikkerheden
    • Sanktioner.
       

Hvem underviser?

Allan Frank

Allan Frank
IT-sikkerhedsspecialist og cand.jur., Datatilsynet

Allan arbejder med Datatilsynets tilsynsvirksomhed for offentlige myndigheder og private virksomheder. Allan har de sidste 25 år beskæftiget sig med krydsfeltet mellem It og jura og har en bred baggrund i både kommunal og statslig styring af digitaliseringsprocesser og It, blandt andet i Københavns Kommune og Rigspolitiet. Allan er Danmarks repræsentant i teknologigruppen ved EDPB (den tidligere Art. 29 gruppe), og har mange års erfaring som underviser og oplægsholder, ikke kun på kurser om persondataret men også på kurser om de mere tekniske aspekter omkring It-sikkerhed. 

Katrine Valbjørn Trebbien

Katrine Valbjørn Trebbien
Souschef, Datatilsynet

Katrine arbejder i Datatilsynets enhed for tilsyn m.v., hvor hun blandt andet fører tilsyn med offentlige og private virksomheder. Katrine har tidligere været ansat i Domstolsstyrelsen og som advokat hos advokatfirmaet Plesner. I forbindelse med ansættelse i Domstolsstyrelsen og Datatilsynet har hun holdt oplæg og undervist om databeskyttelsesretlige emner.

Mia Staal Klintrup

Mia Staal Klintrup
Chefkonsulent, Datatilsynet

Mia arbejder i Datatilsynets enhed for særlige områder. Enheden beskæftiger sig blandt andet med særregler for behandling af personoplysninger, herunder reglerne på sundhedsområdet og tv-overvågning. Desuden er Mia Datatilsynets DPO. Mia har tidligere været ansat i Justitsministeriet og tilhørende institutioner, herunder Procesbevillingsnævnet og Rigspolitiet. I forbindelse med ansættelse i Rigspolitiet og Datatilsynet har hun holdt oplæg og undervist om databeskyttelsesretlige emner.

Kursets form

Du får både oplæg og en række praktiske cases og problemstillinger, som du er med til at løse. Du vil også have rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs i forløbet.

Kurset svarer til 14 lektioner.

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
    8.800 kr. (ekskl. moms)
  • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
    8.800 kr. (ekskl. moms)
  • Ikke-medlemmer
    9.900 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • 29.-30. januar 2019

    Begge dage kl. 9:00-17:00

    Kurset er uden overnatning.
  • Sted
  • MBK Kursuslokaler, Pilestræde 61, 1112 København, Denmark
  • Kursets referencenr.
  • 30603
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    29. december 2018


    Afmeldingsfrist
    29. december 2018
  • Yderligere info, kontakt
  • Sofie Elisabeth Krog
    Kursusansvarlig
    skg@djoef.dk
    33 95 96 42

  • Virksomhedskursus
  • Dette kursus tilbydes også som virksomhedskursus.
    Læs mere her.
  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

Se alle