Kursus

Persondata i den offentlige forvaltning

Kom med Datatilsynet hele vejen rundt i de nye persondataregler.

Startdatoer

05/11-18
Hovedstaden
29/01-19
Hovedstaden

Tid og sted

09:00
København V

Pris

8.800 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du er medarbejder i eller rådgiver for en statslig myndighed, en region eller en kommune og arbejder med håndtering af personoplysninger.

Du kan være med uanset din faglige baggrund, hvad enten du er jurist eller ikke-jurist, DPO, leder, projektleder, advokat eller noget helt andet.

På kurset får du:

  • Et solidt kendskab til, hvilke krav du skal leve op til med den nye databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven
  • Vigtig viden om Datatilsynets praksis på en række centrale områder
  • Indblik i sagsgange og konsekvenser ved ikke at overholde reglerne
  • Mulighed for at stille spørgsmål og drøfte aktuelle problemstillinger.
 

Kursets indhold

På kurset lærer du, hvilken betydning databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven har for dig og din organisation. Du får viden om, hvordan du sikrer, at I lever op til de nye regler og håndterer persondata korrekt.

Når du behandler personoplysninger, stiller databeskyttelsesforordningen krav til din brug og beskyttelse af oplysningerne. Det gælder, når du tilrettelægger nye sagsgange eller udvikler nye It-løsninger, og i dagligdags situationer, fx hvis du arbejder med borgerdata eller er medarbejder i HR.

Vælg startdato

  • Dag 1

    Anvendelsesområde, behandlingsregler og rettigheder mv.

    5. november 2018 kl. 9.00-17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • Reglernes anvendelsesområde og systematik
    • Betingelserne for behandling af personoplysninger
    • Registrerede personers rettigheder
    • Dataansvarlig, databehandler samt databehandleraftaler.

    Læs mindre
  • Dag 2

    6. november 2018 kl. 9.00-17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • Konsekvensanalyser vedrørende databeskyttelse
    • Databeskyttelsesrådgivere og deres opgaver
    • Overførsel af oplysninger til tredjelande
    • Fortegnelse og dokumentation
    • Anmeldelse af brud på persondatasikkerheden
    • Sanktioner.
       

Hvem underviser?

Allan Frank

Allan Frank
IT-sikkerhedsspecialist og cand.jur., Datatilsynet

Allan arbejder med Datatilsynets tilsynsvirksomhed for offentlige myndigheder og private virksomheder. Allan har de sidste 25 år beskæftiget sig med krydsfeltet mellem It og jura og har en bred baggrund i både kommunal og statslig styring af digitaliseringsprocesser og It, blandt andet i Københavns Kommune og Rigspolitiet. Allan er Danmarks repræsentant i teknologigruppen ved EDPB (den tidligere Art. 29 gruppe), og har mange års erfaring som underviser og oplægsholder, ikke kun på kurser om persondataret men også på kurser om de mere tekniske aspekter omkring It-sikkerhed. 

Katrine Valbjørn Trebbien

Katrine Valbjørn Trebbien
Souschef, Datatilsynet

Katrine arbejder i Datatilsynets enhed for tilsyn m.v., hvor hun blandt andet fører tilsyn med offentlige og private virksomheder. Katrine har tidligere været ansat i Domstolsstyrelsen og som advokat hos advokatfirmaet Plesner. I forbindelse med ansættelse i Domstolsstyrelsen og Datatilsynet har hun holdt oplæg og undervist om databeskyttelsesretlige emner.

Mia Staal Klintrup

Mia Staal Klintrup
Chefkonsulent, Datatilsynet

Mia arbejder i Datatilsynets enhed for særlige områder. Enheden beskæftiger sig blandt andet med særregler for behandling af personoplysninger, herunder reglerne på sundhedsområdet og tv-overvågning. Desuden er Mia Datatilsynets DPO. Mia har tidligere været ansat i Justitsministeriet og tilhørende institutioner, herunder Procesbevillingsnævnet og Rigspolitiet. I forbindelse med ansættelse i Rigspolitiet og Datatilsynet har hun holdt oplæg og undervist om databeskyttelsesretlige emner.

Kursets form

Du får både oplæg og en række praktiske cases og problemstillinger, som du er med til at løse. Du vil også have rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs i forløbet.

Kurset svarer til 14 lektioner.

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
    8.800 kr. (ekskl. moms)
  • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
    8.800 kr. (ekskl. moms)
  • Ikke-medlemmer
    9.900 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • 5.-6. november 2018

    Begge dage kl. 9:00-17:00

  • Sted
  • Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 København, Denmark
  • Kursets referencenr.
  • 29926
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    22. oktober 2018


    Afmeldingsfrist
    5. oktober 2018
  • Yderligere info, kontakt
  • Sofie Elisabeth Krog

    Sofie Elisabeth Krog
    Kursusansvarlig
    skg@djoef.dk
    33 95 96 42

  • Virksomhedskursus
  • Dette kursus tilbydes også som virksomhedskursus.
    Læs mere her.
  • Overnatning
  • Kurset er uden overnatning.
  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

Typiske spørgsmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle