Kursus

Persondata i den offentlige forvaltning

Kom med Datatilsynet hele vejen rundt i de nye persondataregler.

Startdatoer

04/03-20
København Ø
03/06-20
København Ø

Varighed

2 dage
09:00

Pris

8.950 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du er medarbejder i, eller rådgiver for, en statslig myndighed, en region eller en kommune og arbejder med håndtering af personoplysninger.

Du kan være med uanset din faglige baggrund, hvad enten du er jurist, DPO, leder, projektleder, advokat eller noget helt andet.

På kurset får du:

  • et solidt kendskab til, hvilke krav du skal leve op til med den nye databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven
  • vigtig viden om Datatilsynets praksis på en række centrale områder
  • indblik i sagsgange og konsekvenser ved ikke at overholde reglerne
  • mulighed for at stille spørgsmål og drøfte aktuelle problemstillinger.
 

Kursets indhold

På kurset lærer du, hvilken betydning databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven har for dig og din organisation. Du får viden om, hvordan du sikrer, at I lever op til de nye regler og håndterer persondata korrekt.

Når du behandler personoplysninger, stiller databeskyttelsesforordningen krav til din brug og beskyttelse af oplysningerne. Det gælder, når du tilrettelægger nye sagsgange eller udvikler nye It-løsninger, og i dagligdags situationer, fx hvis du arbejder med borgerdata eller er medarbejder i HR.

Vælg startdato

  • Dag 1

    Anvendelsesområde, behandlingsregler og rettigheder mv.

    4. marts 2020 kl. 9.00 - 17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • reglernes anvendelsesområde og systematik
    • betingelserne for behandling af personoplysninger
    • registrerede personers rettigheder
    • dataansvarlig, databehandler samt databehandleraftaler.

    Læs mindre
  • Dag 2

    5. marts 2020 kl. 9.00 - 17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • konsekvensanalyser vedrørende databeskyttelse
    • databeskyttelsesrådgivere og deres opgaver
    • overførsel af oplysninger til tredjelande
    • fortegnelse og dokumentation
    • anmeldelse af brud på persondatasikkerheden
    • sanktioner.

Hvem underviser?

Allan Frank

Allan Frank
IT-sikkerhedsspecialist og cand.jur., Datatilsynet

Allan arbejder med Datatilsynets tilsynsvirksomhed for offentlige myndigheder og private virksomheder. Allan har de sidste 25 år beskæftiget sig med krydsfeltet mellem It og jura og har en bred baggrund i både kommunal og statslig styring af digitaliseringsprocesser og It, blandt andet i Københavns Kommune og Rigspolitiet. Allan er Danmarks repræsentant i teknologigruppen ved EDPB (den tidligere Art. 29 gruppe), og har mange års erfaring som underviser og oplægsholder, ikke kun på kurser om persondataret men også på kurser om de mere tekniske aspekter omkring It-sikkerhed. 

Makar Juhl Holst

Makar Juhl Holst
Specialkonsulent, Datatilsynet

Makar arbejder i Databeskyttelsesenheden i Datatilsynet. Her beskæftiger han sig i bredt omfang med konkrete og generelle sager om databeskyttelse hos såvel offentlige myndigheder som private virksomheder, herunder særligt sager, hvor der er samspil mellem databeskyttelsesreglerne og anden særlovgivning. Han har herudover erfaring som oplægsholder og underviser inden for databeskyttelsesretlige emner.

Rasmus Møller Jakobsen

Rasmus Møller Jakobsen
Fuldmægtig, Datatilsynet

Rasmus arbejder i Datatilsynets tilsynsenhed. Rasmus har arbejdet i Datatilsynets største enhed, databeskyttelsesenheden, og har på den baggrund kendskab til Datatilsynets tilsynsvirksomhed såvel som reel klagesagsbehandling samt rådgivning og vejledning af både offentlige myndigheder og private virksomheder. Rasmus favner derfor særdeles bredt inden for databeskyttelsesretten.

Kursets form

Du får både oplæg og en række praktiske cases og problemstillinger, som du er med til at løse. Du vil også have rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs i forløbet.

Kurset svarer til 14 lektioner.

Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Du kan bruge portalen fra en browser 24-7. Og du kan lære de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.

Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. 

Er du interesseret i et juridisk netværk?

Ud over vores juridiske kurser om persondata, har du også mulighed for at deltage i kurset Fagligt netværk i persondata. Her kan du møde faglige eksperter, og løse aktuelle persondataretlige udfordringer i et aktivt netværk.

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 59 tidligere deltageres tilfredshed.

Underviserne anvendte gode eksempler fra deres tilsynsrolle, som jeg kan bruge i min hverdag.
Marianne Bo Krowicki, Brøndby Kommune

Det var alt i alt super. Der er som sædvanlig styr på det, når DJØF formidler kursus.
Allan Schmidt, Fuldmægtig, Hjørring Kommune

Spændende og lærerigt kursus med yderst kompetente undervisere med en meget praktisk tilgang til reglerne.
Tenna Louise Trangbæk Olsen, Specialkonsulent, Ishøj Kommune

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
    8.950 kr. (ekskl. moms)
  • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
    8.950 kr. (ekskl. moms)
  • Ikke-medlemmer
    10.450 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • 4. marts 2020 kl. 09.00 - 17.

    5. marts 2020 kl. 09.00 - 17.00

    Kurset er ikke med overnatning.

  • Sted
  • CfL, Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København, Denmark
  • Kursets referencenr.
  • 32097
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    4. februar 2020


    Afmeldingsfrist
    4. februar 2020
  • Yderligere info, kontakt
  • Line Holm Vang

    Line Holm Vang
    Kursusansvarlig
    lic@djoef.dk
    33 95 01 96

  • Virksomhedskursus
  • Dette kursus tilbydes også som virksomhedskursus.
    Læs mere her.
  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

Se alle