Kursus

Persondata i den offentlige forvaltning

Kom med Datatilsynet hele vejen rundt i de nye persondataregler.

Startdatoer

03/06-19
København K
18/09-19
København Ø

Varighed

2 dage
09.00

Pris

8.800 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du er medarbejder i, eller rådgiver for, en statslig myndighed, en region eller en kommune og arbejder med håndtering af personoplysninger.

Du kan være med uanset din faglige baggrund, hvad enten du er jurist, DPO, leder, projektleder, advokat eller noget helt andet.

På kurset får du:

  • et solidt kendskab til, hvilke krav du skal leve op til med den nye databeskyttelsesforordning og databeskyttelsesloven
  • vigtig viden om Datatilsynets praksis på en række centrale områder
  • indblik i sagsgange og konsekvenser ved ikke at overholde reglerne
  • mulighed for at stille spørgsmål og drøfte aktuelle problemstillinger.
 

Kursets indhold

På kurset lærer du, hvilken betydning databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven har for dig og din organisation. Du får viden om, hvordan du sikrer, at I lever op til de nye regler og håndterer persondata korrekt.

Når du behandler personoplysninger, stiller databeskyttelsesforordningen krav til din brug og beskyttelse af oplysningerne. Det gælder, når du tilrettelægger nye sagsgange eller udvikler nye It-løsninger, og i dagligdags situationer, fx hvis du arbejder med borgerdata eller er medarbejder i HR.

Vælg startdato

  • Dag 1

    Anvendelsesområde, behandlingsregler og rettigheder mv.

    3. juni 2019 kl. 9.00-17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • reglernes anvendelsesområde og systematik
    • betingelserne for behandling af personoplysninger
    • registrerede personers rettigheder
    • dataansvarlig, databehandler samt databehandleraftaler.

    Læs mindre
  • Dag 2

    4. juni 2019 kl. 9.00-17.00

    På kursusdagen får du indblik i en række persondataretlige emner. Emnerne bliver illustreret med de problemstillinger, du kan støde på i tilsynsmyndighedernes sager og udtalelser.

    Dagen giver dig indblik i:

    • Konsekvensanalyser vedrørende databeskyttelse
    • Databeskyttelsesrådgivere og deres opgaver
    • Overførsel af oplysninger til tredjelande
    • Fortegnelse og dokumentation
    • Anmeldelse af brud på persondatasikkerheden
    • Sanktioner.
       

Hvem underviser?

Allan Frank

Allan Frank
IT-sikkerhedsspecialist og cand.jur., Datatilsynet

Allan arbejder med Datatilsynets tilsynsvirksomhed for offentlige myndigheder og private virksomheder. Allan har de sidste 25 år beskæftiget sig med krydsfeltet mellem It og jura og har en bred baggrund i både kommunal og statslig styring af digitaliseringsprocesser og It, blandt andet i Københavns Kommune og Rigspolitiet. Allan er Danmarks repræsentant i teknologigruppen ved EDPB (den tidligere Art. 29 gruppe), og har mange års erfaring som underviser og oplægsholder, ikke kun på kurser om persondataret men også på kurser om de mere tekniske aspekter omkring It-sikkerhed. 

Mia Staal Klintrup

Mia Staal Klintrup
Chefkonsulent, Datatilsynet

Mia arbejder i Datatilsynets enhed for særlige områder. Enheden beskæftiger sig blandt andet med særregler for behandling af personoplysninger, herunder reglerne på sundhedsområdet og tv-overvågning. Desuden er Mia Datatilsynets DPO. Mia har tidligere været ansat i Justitsministeriet og tilhørende institutioner, herunder Procesbevillingsnævnet og Rigspolitiet. I forbindelse med ansættelse i Rigspolitiet og Datatilsynet har hun holdt oplæg og undervist om databeskyttelsesretlige emner.

Kursets form

Du får både oplæg og en række praktiske cases og problemstillinger, som du er med til at løse. Du vil også have rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs i forløbet.

Kurset svarer til 14 lektioner.

Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Du kan bruge portalen fra en browser 24-7. Og du kan lære de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.

Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. 

 

Det siger tidligere deltagere

Her ser du et gennemsnit af 37 tidligere deltageres tilfredshed.

Underviserne anvendte gode eksempler fra deres tilsynsrolle, som jeg kan bruge i min hverdag.
Marianne Bo Krowicki, Brøndby Kommune

Det var alt i alt super. Der er som sædvanlig styr på det, når DJØF formidler kursus.
Allan Schmidt, Fuldmægtig, Hjørring Kommune

Spændende og lærerigt kursus med yderst kompetente undervisere med en meget praktisk tilgang til reglerne.
Tenna Louise Trangbæk Olsen, Specialkonsulent, Ishøj Kommune

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Prisen vil stige fra d. 18/09-19 og blive 550 kr. dyrere
  • Medlemmer
    8.800 kr. (ekskl. moms)
  • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
    8.800 kr. (ekskl. moms)
  • Ikke-medlemmer
    9.900 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • 3. - 4. juni 2019

    Begge dage kl. 9:00-17:00

    Kurset er uden overnatning.

  • Sted
  • MBK Kursuslokaler, Pilestræde 61, 1112 København, Denmark
  • Kursets referencenr.
  • 31397
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    3. maj 2019


    Afmeldingsfrist
    3. maj 2019
  • Yderligere info, kontakt
  • Line Holm Vang

    Line Holm Vang
    Kursusansvarlig
    lic@djoef.dk
    33 95 01 96

  • Virksomhedskursus
  • Dette kursus tilbydes også som virksomhedskursus.
    Læs mere her.
  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

Se alle