]]>

Arrangement

Pengeskabelse - Har de private banker for meget magt?

Hvor kommer pengene fra? Hvem laver pengene? Hvem burde lave pengene? Om end Nationalbanken har monopol på den fysiske pengeproduktion, så skaber de private banker virtuelle, elektroniske penge, når de udlåner penge, de fysisk ikke besidder. Dette er ikke uden konsekvenser for det øvrige samfund og har blandt andet haft indflydelse på de store prisstigninger, der ses på boligmarkedet.

Hvad handler arrangementet om?

Arrangementet handler om pengeskabelsen i det danske samfund samt bankernes rolle. Pengeskabelsen sker på nuværende tidspunkt i de private banker, og på trods af en række regler og retningslinjer for bankerne, er pengeskabelsen dermed ikke kontrolleret.

Lektor Ole Bjerg er leder af filosofigruppen på CBS og forfatter til bogen Gode Penge: Et kontant svar på gældskrisen. I bogen opfordres til en omdannelse af pengesystemet, således at pengeskabelsen bliver lagt under centralbanken. Dette med formålet at sikre en stabil økonomi og forebygge fremtidige finanskriser.

Arrangementet er hovedsageligt et oplæg om idéerne bagved denne tankegang, og hvilke konsekvenser det nuværende system har for økonomien. Efterfølgende vil der blive serveret kaffe og kage, og alle er velkomne til at blive hængende og diskutere oplægget.

Program

Kl. 15.00 Velkomst ved DSS
Kl. 15.15 Oplæg ved Ole Bjerg
Kl. 16.00 Q&A session
Kl. 16.20 Kaffe og kage 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle