Kursus

Offentlig økonomi for ikke-økonomer

Få indblik og overblik, så du kan være med til at træffe bedre økonomiske beslutninger.

Startdatoer

11-06
2018
Afholdt
12-11
2018

Tid og sted

11:00-18:00
København K

09:00-16:00
København Ø

Pris

8.600 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Hvem henvender kurset sig til?

Du modtager regnskabs- og økonomiinformation som fx projektleder, konsulent eller beslutningstager i en offentlig organisation.

Måske har du brug for en grundlæggende introduktion til økonomi og styring for at løse dine opgaver bedre.
 
Måske vil du have genopfrisket de basale økonomiske begreber, fordi du skal løse nye opgaver i din organisation.
 

På kurset lærer du at:

  • forstå økonomistyring i det offentlige og de grundlæggende økonomiske styringsbegreber
  • forstå de interne styrings- og budgetmæssige forhold, så du kan agere derefter
  • spotte, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på i en budgetproces
  • blive en aktiv deltager, når du er med til at træffe økonomiske beslutninger
  • arbejde aktivt med økonomi og styringsforhold ved analyser, effektiviseringsprojekter eller andre driftsforhold.

Kursets indhold

Kurset giver dig både teoretisk og praktisk indsigt i de vigtigste forhold omkring økonomi, budgetter og styringsprincipper i det offentlige. Du får indsigt i de udfordringer, du skal være særlig opmærksom på i den offentlige styringskontekst. Du opbygger konkret viden om og værktøjer til, hvordan du kan bidrage eller indgå i arbejdet med offentlig økonomi og styring, hvad enten det er på statsligt, kommunalt eller regionalt niveau.

Program

Hvem underviser?

Mikkel Munk Wammen Nielsen

Mikkel Munk Wammen Nielsen
Manager i revisions- og konsulenthuset PwC

Mikkel har gennem en årrække været seniorrådgiver i flere store konsulenthuse, hvor han har arbejdet med offentlige organisationers udvikling af økonomistyring og strategisk ledelse. Tidligere har han arbejdet både i statslige og kommunale organisationer med fokus på økonomistyring, budgetarbejde og politisk betjening.
Mikkel Munk Wammen Nielsen

Mikkel Munk Wammen Nielsen
Manager i revisions- og konsulenthuset PwC

Mikkel har gennem en årrække været seniorrådgiver i flere store konsulenthuse, hvor han har arbejdet med offentlige organisationers udvikling af økonomistyring og strategisk ledelse. Tidligere har han arbejdet både i statslige og kommunale organisationer med fokus på økonomistyring, budgetarbejde og politisk betjening.

Kursets form

Du kommer igennem en række øvelser, hvor du bruger den gennemgåede teori på cases. Undervisningen lægger op til diskussion, og du har mulighed for at inddrage dine egne erfaringer på området.

Pris og praktisk info

Typiske spørgsmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle