]]>

Netværk

Netværk om hjernen i balance

Slip dig selv ud af kontoret, gå offline og giv hjernen en pause. Fordyb dig i samtalerne, naturen og kunsten. Sammen træner vi compassion med afsæt i nyere hjerneforskning.

Hvem henvender netværket sig til?

Netværket er for dig, der oplever, at en travl hverdag af og til dribler afsted med dig og til tider måske dræner dig for energi.

Du er nysgerrig på, hvordan du mere bevidst kan forholde dig til at være i balance med dig selv og dit arbejdsliv, og du vil gerne stoppe op og dele tankerne med andre om, hvordan du kan skabe en langtidsholdbar måde at være til stede i arbejdslivet på.

På netværket får du:

  • en anledning til at stoppe op
  • øget opmærksomhed på, hvornår hjernen er på overarbejde
  • oplevelsen af, hvordan compassion og self compassion kan bruges i hverdagen
  • et fællesskab med andre ligesindede, der ønsker at skabe mere balance og trivsel i arbejdslivet for sig selv og andre.

Netværket har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Netværkets indhold

Vores gamle hjerne er udviklet med fokus på overlevelse og reproduktion. Når vi ser på det moderne liv, vi lever, kan vi konstatere, at urhjernen er under pres.

Netværksmøderne giver dig rum til gennem refleksive samtaler, naturvandringer og kunstoplevelser at undersøge, hvad der kan balancere vores urhjerne i det moderne arbejdsliv. Vi giver os tid til at tænke over og afprøve idéer til, hvordan vi skaber gode betingelser for et arbejdsliv i balance med inspiration fra compassion og self compassion.

Vi mødes i det fri på smukke lokationer i Danmark. Under kyndig vejledning af en erfaren netværksfacilitator går vi en tur sammen, alt imens vi reflekterer over dagens hjernetema. Medbring derfor tøj til vejret.  Vi starter med en gårute på ca. 4-5 kilometer og slutter af med et let måltid på en nærliggende café eller medbringer sandwich til turen.

Netværket er ikke et kursus, og der er ingen faglige oplæg. Forud for møderne lytter vi hver især til baggrundsviden med podcastserien 'Hjernen på overarbejde' af Vibeke Lunding Gregersen og Henrik Tingleff (også udgivet som bog). De to psykologer slår sig til ambassadører for, at vi ved at udvikle evnen til compassion kan skabe mere trivsel og balance i vores liv. For os selv og for hinanden, både privat og professionelt.

Links til podcast serien 'Hjernen på overarbejde':

Apple og Spotify - findes også på mange andre platforme > søg i din podcast-app.

Baggrund

Forskning i compassion viser, at vi med compassion kan skabe mere trivsel og balance i vores liv. Compassion er direkte oversat medfølelse, men det er mere end det. I bogen 'Hjernen på overarbejde' er definitionen: En åbenhed overfor egen og andres lidelse – samt et dybtfølt ønske om både at lindre og forebygge. Lidelse skal her forstås i en bred forstand som både, at det nye it-system kan presse dig eller at være offer i en krig.

Compassion har rødder i evoloutionsteori, neurovidenskab, social og udviklingspsykologi, kognitiv adfærdsterapi og mindfulness. I netværket advokerer vi ikke for bestemte retninger eller skoler, men tager blot afsæt i viden og redskaber for at blive klogere på os selv og vores omverden.

Praktiske oplysninger

  • Møderne aflyses i tilfælde af meget dårligt vejr.
  • Djøf betaler entré til museerne og står for en let forplejning enten til at indtage i det fri eller på nærliggende café. Nærmere information følger forud for hvert møde.
  • Medbring selv en flaske vand, eventuelt en termokande med varm drikkelse og et tæppe.

Oplysningsforpligtelse

Netværksgruppen har som et af sine primære formål at udvide deltagernes personlige netværk. Når du tilmelder dig en netværksgruppe hos Djøf, har vi derfor brug for at dele nogle oplysninger om dig med de øvrige deltagere, så I kan få mest muligt ud af netværket, og så facilitatorer/oplægsholdere kan forberede sig bedst muligt.

Djøf udarbejder en deltagerliste med deltagernes navne, stillingsbetegnelser og ansættelsessteder og mailadresser (den, som du har oplyst ved tilmeldingen). Deltagerlisten udleveres til deltagere og facilitatorer/eventuelle oplægsholdere, ligesom der vil blive uddelt navneskilte og bordkort. 

Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i Djøfs privatlivspolitik.

Se alle