]]>

Arrangement

Muren faldt for 30 år siden - og hvad så?

Kom til en spændende samtale om, hvad murens fald har betydet.

Hvad handler arrangementet om?

Da Berlinmuren faldt natten mellem den 9. og den 10. november 1989 strømmede fodgængere og trabanter fra Øst mod Vest. Murens fald blev symbolet ikke blot på afslutningen af den Kolde Krig, men også på en ny verdenshistorisk epoke præget af demokratisering, globalisering og integration. I ugen op til 30-årsdagen gør vi status – hvad har Murens fald gjort for os?

Konsekvensen af Murens fald blev, at Tyskland blev samlet og dermed til den dominerende magt i det nye Europa. Det er således Tyskland, der sætter rammerne for dansk politik, økonomi og kultur.

I 1989 var størstedelen af de studerende på Statskundskab ikke født. Hvad kan de og resten af os lære af murbrokkerne og de år, der kom før – hvis overhovedet noget? Oplægsholderne var født i 1989. Når de ser tilbage, hvordan har deres forståelser af betydningen af Murens fald ændret sig? Er de stadig optimistiske om fremtiden? Er Muren stadig en relevant politisk metafor? Skal vi hellere kigge længere tilbage mod 1. og 2. verdenskrig, hvis vi vil forstå dem, der bygger mure i dag? Er det hele blot et spørgsmål om identitet? Kom og stil spørgsmål sammen med os - måske bliver vi klogere.

Sted

Det foregår på KU, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Bygning 35, lokale 35.01.05.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Københavns Universitet


Se alle