]]>

Arrangement

Med hånden på statskassen - økonomer i regering

I de sidste 100 år har 42 økonomer været ministre. Den nye bog har portrætter af 28, de nulevende må vente. Fem af de 24 forfattere vil fortælle om deres portræt.

Hvad handler arrangementet om?

I denne bog skildres økonomernes historie i toppen af dansk politik. Der er portrætter af 28 ministre. Fra Erik Scavenius til Peter Brixtofte. De nulevende må vente. Det er en bog om økonomer skrevet af 24 økonomer. Men ikke skrevet for økonomer. Bogen giver et interessant indblik i det sidste hundrede års danmarkshistorie.

Ministrene var meget forskellige. Nogle var fuldblodspolitikere, mens andre var først og fremmest fagøkonomer, der blev draget ind i politik, fordi der var behov for en kompetent økonom i regeringen.

I mødet vil fem af forfatterne tage nogle aspekter op fra deres portræt og samtidig vil økonomernes rolle i politik blive taget op. Fra storhed til fald. I Jens Otto Krags sidste regering (1971-72) var der seks økonomer. I Mette Frederiksens regering er der ingen økonomer.

Også økonomernes historie i politik vil blive taget op. Indtil Margrethe Vestager forlod regeringen, havde der været økonomer i regeringerne siden 1897.

Du kan møde Niels Groes forhenværende direktør i AKF, Jørgen Hansen, forhenværende direktør i DI, Niels Kærgård professor emeritus, Jens Thomsen forhenværende nationalbankdirektør og Ole Zacchi, forhenværende departementschef.

Oplæggene starter kl. 15.00. Vi serverer kaffe og kage fra kl. 14.30.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle