]]>

Arrangement

Mød den Europæiske Centralbank, ECB

Djøf Finansnetværk inviterer dig til at møde den Europæiske Central Bank, ECB.

Hvad handler arrangementet om?

Den Europæiske Centralbank, ECB er med til at sætte dagsordenen for den økonomiske og finansielle situation i Europa. Centralbanken nævnes hele tiden i den offentlige debat og betragtes som en af de mest magtfulde instanser i Europa. Den forbindes ofte med eurovalutaen, centralbankchef Mari Draghi, renteudviklingen i euroområdet, Quantitative Easing og stresstest af banker blandt andre vigtige og centrale forhold.

Den sidste appelsin i turbanen for ECB var, at ECB fik opgaven med Bankunionen, og således nu er ansvarlig for at føre tilsyn med de store europæiske banker. 

Kom med Djøf Finansnetværk bag murene i ECB og hør om centralbankens opgaver med tilsyn med de store banker i eurozonen fra en ’insider’, når kontorchef Thomas Broeng Jørgensen, ECB tager os en tur med rundt i skyskraberen i Frankfurt.

  • Vi skal med på en inspektionstur i eurozonen.
  • Få svar på, hvordan det er at arbejde som dansker i centralbanken.
  • Hvordan fører ECB tilsyn?
  • Forskelle og ligheder med Finanstilsynets måde at arbejde på.
  • Hvordan er det at arbejde i en organisation med 28 forskellige nationaliteter - med eller uden Brexit?

Økonomiske teorier og makroøkonomiske emner vil kun være sporadiske gæster i dette arrangement. Arrangementet har fokus på ECB som organisation og det at arbejde i centralbanken. Det henvender sig derfor til ansatte i alle dele af den finansielle sektor og andre, der har interesse i at lære ECB nærmere at kende.

Efter gennemgang er der et lettere forplejning og networking.

Orientering om ansættelsesforhold i ECB

Arrangementet henvender sig også til medlemmer, der overvejer at søge ansættelse i ECB. Thomas Broeng Jørgensen, kontorchef i ECB, vil orientere overordnet om ansættelsesforhold og andet i ECB.

ECB's personalechef har tidligere efterlyst danskere blandt ansøgerne. De mange spørgsmål, der ofte er ved ansættelse i en international organisation, vil blive belyst og ansættelsesproceduren vil blive gennemgået. Formålet er at orientere om de vigtigste forhold ved ansættelse i ECB og om de tanker, som ansøgere bør gøre sig inden.

  • Hvordan er det at arbejde og bo i Frankfurt?
  • Forhold som arbejdskultur og -måder.
  • Forskellige nationale udgangspunkter.
  • Opbygningen af nye teams og boligforhold.
  • Hvordan er det at starte i en meget stor organisation med kolleger fra 28 lande?

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle