]]>

Arrangement

Live webinar - fra big bang til sorte huller

Med teleskoper på Jorden og i rummet undersøger vi universet for at få svar på, hvordan det er opstået og udvikler sig samt for at lære mere om universets ekstreme fænomener som sorte huller. I foredraget fortæller astrofysiker Michael Linden-Vørnle om de seneste resultater fra rumforskningen.

Online

Hvad handler webinaret om?

Når du en klar nat kigger op på himlen og dens mylder af tindrende stjerner, så kigger du i virkeligheden ud i uendeligheden. Vi bor i et meget stort – formentlig uendeligt – univers, der er fyldt med stjerner, glødende stjernetåger og gigantiske samlinger af stjerner, som vi kalder galakser. Universet vrimler også med ekstreme og eksotiske fænomener som sorte huller, mørkt stof og mørk energi.

Med teleskoper på Jorden og i rummet samt rumsonder i Solsystemet undersøger vi universet for at få svar på, hvordan universet er opstået, hvordan det udvikler sig, og om liv er opstået andre steder end her på Jorden.

I foredraget vil Michael Linden-Vørnle fortælle om vores udforskning af universet og de seneste resultater fra rumforskningen. Michael er astrofysiker ved Institut for Rumforskning og -teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU Space).

På webinaret får du mulighed for at stille skriftlige spørgsmål til Michael Linden-Vørnle via en Q&A-funktion.

Praktiske informationer

  • Webinaret foregår via videotjenesten Zoom og kræver din aktive deltagelse med lyd via pc/tablet/mobil. Det vil derfor være en god idé at have et headset parat.
  • Du får tilsendt link og informationer om Zoom senest på dagen, hvor webinaret finder sted.
  • Du kan stille spørgsmål via en Q&A-funktion.
  • Der benyttes ikke webcam på dette webinar.
  • Vi starter med lydtjek et kvarter, før vi begynder - og kan du høre musik, når du logger på, så er du klar.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle