]]>

Arrangement

Live webinar - bliv klogere på OLAF

De fleste, der arbejder med og for EU i Bruxelles, er bekendte med EU-Kommissionens anti-svindelenhed, OLAF, men de færreste ved, hvor mange og hvor tunge sagsmapperne på efterforskernes skriveborde egentlig er. Djøf Belgien giver et unikt indblik i, hvordan enheden fungerer, og hvilke sager den behandler.

Online

Hvad handler webinaret om?

Bliv klogere på OLAF – den europæiske anti-svindelenhed.

De fleste kender OLAF for den årelange efterforskningssag om uretmæssig brug af EU-midler bevilget til blandt andet Dansk Folkeparti. Det er dog de færreste, der nogensinde får et kig indenfor i det hermetisk lukkede efterforskningskontor.

Derfor har Djøf Belgien inviteret danske Thomas George, der arbejder som efterforsker hos OLAF, til at fortælle om sine opgaver og OLAF’s rolle i at afsløre svindel med EU-budgettet, korruption og alvorlige forseelser inden for EU's institutioner. Som deltager får du til dette webinar et unikt indblik i OLAF-efterforskernes arbejde og nogle af de sager, Thomas har behandlet.

Oplægget vil omfatte:

 • Introduktion til OLAF’s historie og rolle i at afsløre fusk med EU-midler.
 • Hvad er de økonomiske interesser, svig og uregelmæssigheder i en EU-kontekst?
 • OLAF’s undersøgelsesaktiviteter/arbejdsmetoder.
 • OLAF’s samarbejde med EU-landenes politi og nationale anklagemyndigheder.
 • Eksempler på sager både internt og eksternt.
 • Det fremtidige perspektiv for OLAF efter oprettelsen af Den Europæiske Anklagemyndighed (EPPO).

Baggrund:

Djøf Belgien ønsker at tilbyde Djøf-medlemmerne mulighed for at forbedre og uddybe deres kendskab til en række emner med hovedvægt på EU, public affairs og politik generelt, men også andre emner kan være relevante. Til det formål tilbyder vi en række såkaldte masterclasses i Bruxelles, hvor eksperter fra forskellige sagsområder inviteres til at tale om deres særlige område og give unik indsigt og dybdegående forklaringer. Disse masterclasses skal tolkes som en introduktion til specifikke EU-politikområder, særlige emner inden for EU (procedurer, strukturer med mere) og andre relevante emner, hvor deltagerne kan opnå en forbedret viden – viden, som skal komme dem til gode i det daglige arbejde og/eller videre studie.

Da fokus for disse masterclasses er indsigt og viden, som for størstedelen kun kan opnås og findes i Bruxelles, tilbyder Djøf Belgien deltagerne et deltagelsesbevis. Dette tillader dem at dokumentere den opnåede viden og indsigt, som er opnået i forbindelse med arrangementet. Det kan være særligt relevant ved returrejse til Danmark. Deltagerbeviset eftersendes til dem, der ønsker dette.

Praktiske informationer 

 • Webinaret foregår via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom  og læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom.
 • Du får tilsendt link og informationer om Zoom på dagen, hvor webinaret finder sted.
 • Webinaret kræver din aktive deltagelse med lyd via pc/tablet/mobil, og det vil derfor være en god idé at have et headset parat.
 • Du vælger selv, om du vil deltage med dit billede (webkamera).
 • Vi starter med tjek ind kl. 16.50 (så vi sikrer os, at teknikken kører) og begynder selve webinaret kl. 17.00.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle