]]>

Arrangement

Live webinar - bør vi ændre Grundloven?

For 67 år siden havde vi den seneste grundlovsændring i Danmark. Blandt førende jurister diskuteres det hvorvidt den nuværende Grundlov er tidssvarende, men i sidste ende skal en ændring besluttes på politisk plan. Er det på tide med en ændring?

Online

Hvad handler webinaret om?

I den seneste undersøgelse fra Djøfs Jurapanel, bestående af 51 af landets førende jurister, svarede cirka halvdelen, at den nuværende Grundlov ikke er tidssvarende, når det gælder de beskyttede individuelle rettigheder.

Dette giver anledning til webinarets store spørgsmål: Bør vi ændre Grundloven for at gøre den mere tidssvarende? Eller er der tale om juridisk sniksnak, når nogen vil ændre Grundloven for at indskrive love, som vi alligevel overholder i praksis eller kan vedtage på almindelig vis?

Det er et svært spørgsmål at svare på, og derfor har vi inviteret kompetente oplægsholdere i form af professor i jura ved KU, Jens Elo Rytter, professor i jura ved AU, Jens Evald og politiker, næstformand i DF og uddannet jurist, Morten Messerschmidt.

De vil hver især få mulighed for at fremsætte deres synspunkter, før vi sætter gang i en debat, hvor du som deltager kan få lov at byde ind med dine spørgsmål.

Det hele foregår på webinar i Zoom og din deltagelse vil være uden lyd og billede, men med mulighed for interaktion via chat og Q/A.

Praktiske informationer

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle