]]>

Arrangement

Live streaming af 'Rigsretten er sat'

Kom og oplev live streamingen sammen med andre af Djøf Advokats medlemmer når vi mødes og ser det sammen.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Se med, når vi sender live fra København, og mød forsvarsadvokat Jonas Christoffersen, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, juraprofessor Frederik Waage, dommer i Rigsretten Pia Gjellerup og advokatfuldmægtig, ph.d. Johan Tufte Kristensen, når de i samspil med journalist Charlotte Beder fra TV2 News sætter fokus på de juridiske og samfundsmæssige aspekter af Rigsretten og den kommende sag mod Inger Støjberg.

Baggrunden er, at et flertal i Folketinget den 14. januar 2021 erklærede deres støtte til at stille forhenværende udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, for Rigsretten i Danmarkshistoriens sjette rigsretssag.

Hovedforhandlingen i Rigsretten indledes den 2. september 2021, hvorefter 26 dommere - 13 dommere fra Højesteret og 13 politisk udpegede lægdommere - over 38 retsdage skal vurdere, om sagen om den ulovlige adskillelse af asylsøgende par skal have retlige konsekvenser for Inger Støjberg.
 

Vi sætter fokus på:

  • hvordan rigsretten er sammensat, og hvad processen er
  • hvordan lægdommernes habilitet påvirkes, når de er politisk udpeget af samarbejdspartnere og modstandere
  • hvilke beføjelser Rigsretten har
  • hvad Rigsretten betyder for styrkeforholdene på Christiansborg
  • om man kan sikre retssikkerheden, når Rigsretten påkalder sig så stor offentlig og politisk opmærksomhed
  • om Rigsretten overhovedet er tidssvarende og effektiv nok, når det handler om at drage politikere til ansvar for ulovligheder og magtmisbrug.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle