]]>

Arrangement

Lær om børns virtuelle trusler

Det virtuelle liv er spændende, men det har sine fælder, som det kan være meget voldsomt at falde i.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Internettet er verdens største legeplads, hvor børn og unges sociale liv i høj grad finder sted. Det er sjovt og spændende. Desværre er der også en del udfordringer i det digitale. Danske børn og unge har europæisk rekord i digital mobning, og sommeren har blandt andet været præget af historier om retssager med teenagere, der blev dømt for deling af nøgenbilleder. Det er vel, hvad alle frygter: At blive udsat for et misbrug, der har meget lang rækkevidde, og som man ikke kan slette igen.

Det er ikke kun teenagere, der deler billeder. Børn fortæller historier om at blive presset til at gøre noget, de ikke vil, af voksne, der ikke har så gode hensigter, som det umiddelbart lyder.

Red Barnet og politiet vil trække linjer op for os, så vi forstår, hvad der er rettigheder, hvad der er faresignaler, og hvad der er kriminelt.

Talere

Jon Kristian Lange, seniorrådgiver, Red Barnet og ekspert i børns digitale liv. Jon Kristian Lange står bag en række bøger og kronikker om børns trivsel og liv på nettet. Jon Kristian Lange er kandidat i kommunikation og psykologi fra Roskilde Universitet. Han har tidligere arbejdet som folkeskolelærer på tre forskellige skoler. 

Morten Rasmussen, anklager, Østjyllands Politi. Morten Rasmussen er udpeget af Rigspolitiet som Anklagemyndighedens nationale ekspert i cybercrime og underviser andre anklagere i emnet. Derudover har Morten Rasmussen blandt andet ført den såkaldte Randerssag om misbrug af børn og deling af af billeder af dette på TOR-nettet. Privat har Morten tre børn og kender meget til børns sociale liv på nettet.

Arrangementet er blevet til gennem Djøfs partnerskab med Red Barnet.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle