]]>

Arrangement

Kvindernes kamp for Sudan

Foreningen 'International Debat' inviterer i samarbejde med Djøf Studerende til debat om konflikten i Sudan, som har stået på i næsten et år.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

I december 2018 begyndte de første fredelige protester mod Sudans præsident, Omar al-Bashir, som har siddet på magten i 30 år. Protesterne kulminerede i april 2019 med det, der virkede som afslutningen på et undertrykkende styre; nemlig Bashirs exit. Demonstrationerne, som har været historisk fredelige, fortsatte efterfølgende, da folket krævede civilt styre.

Men i juni 2019 slog Sudans paramilitære styrker, 'RSF' hårdt ned på demonstranterne. I kølvandet på afsættelsen af manden bag Darfur-folkemordet og den voldelige respons på fredelige demonstrationer, håber det sudanesiske folk på, at det er startskuddet til nye politiske reformer i Sudan. Særligt er de kvindelige demonstranter, som har spillet en essentiel rolle i kampen for politiske frihedsrettigheder, da de kæmper for at bringe Sudan på en fredelig og mere demokratisk kurs.

Alligevel er fremtiden usikker for Sudan og for den feministiske revolution, hvor kun to medlemmer af det nyoprettede 'Sovereignty Counsel' er kvinder. Kom med til det spændende arrangement, hvor der bliver stillet skarpt på udviklingen i Sudan og på hvilke fremtidige muligheder og udfordringer landet står overfor - især også når det kommer til kvinderne?

Oplægsholderne på arrangementet

  • Karen Lauterbach, lektor på Center for Afrikanske studier på Københavns Universitet
  • Steffen Gram, journalist og international korrespondent på DR
  • Niels Karstensen, seniorrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp
  • Kirsten Jørgensen, konsulent, social antropolog og international valgobservatør

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle