]]>

Arrangement

Kvindernes internationale kampdag set fra EU

Hvor meget skal EU blande sig i ligestilling og kvinders rettigheder?

Hvad handler arrangementet om?

I Danmark ser vi gerne os selv som topscorer i ligestilling, men er det EU eller Danmark, der kan tage æren for den øremærkede barsel til mænd? Bliver det EU, der gennemtvinger kønskvoter i danske bestyrelser? Og hvorfra skal presset komme for at sikre løngennemsigtighed mellem mænd og kvinder?

Også debatten om kvinders rettigheder er blusset op igen, for hvad skal vi stille op med medlemslande, der blokerer for, at EU kan ratificere Europarådets konvention om forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder, også kendt som Istanbulkonventionen? Selv retten til fri abort debatteres på tværs af Europa.

Op til Kvindernes internationale kampdag den 8. marts sætter vi spot på debatten om ligestilling og kvinders rettigheder med medlemmerne af Europa-Parlamentet Marianne Vind (S) og Kira Marie Peter-Hansen (SF), der vil give deres syn på, hvad EU skal og ikke skal blande sig i. Inden debatten vil Maria Ventegodt, national chef på Institut for Menneskerettigheder, indlede med fakta og viden på området.

Under overskriften EU Aktuelt afholder vi i samarbejde med Europa-Parlamentet en digital debatrække, hvor vi tager fat på aktuelle EU-emner som:

Vi har optaget arrangementerne fra EU Aktuelt, så du kan se eller gense de tidligere arrangementer.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Europa Parlamentet


Se alle