]]>

Arrangement

Live webinar - kunsten at røre gennem en skærm

Djøf og Københavns Universitet inviterer til en samtale om nærvær og relationer i digitale rammer.

Dato og sted

08. oktober 2020
Webinar

Afholdt

Varighed

16.00 - 17.00

Pris

Gratis
For alle

Online

Hvad handler arrangementet om?

Kan man røre sit publikum, når de sidder bag en skærm? Hvordan når man ud til sårbare grupper, når det fysiske møde pludselig ikke er en mulighed? Og hvordan laver man engageret undervisning på distancen?

En universitetsunderviser, en teaterdirektør og en direktør for en brancheforening for rådgivningsorganisationer taler sammen om, hvad corona-nedlukningen har lært dem om at skabe relationer og tilstedeværelse gennem en skærm. Hvilke løsninger fandt de frem til? Hvad fungerede og hvad gjorde ikke? Og hvordan kan vi bruge det til at bygge et bedre samfund nu – og i fremtiden?

Undervejs i samtalen vil du blive præsenteret for små faglige indspark, der handler om, hvordan studerende har oplevet coronakrisen samt den seneste forskning i frivillighed og digitale løsninger i ældreplejen under corona.

Webinaret er det første i en række af tre under overskriften ’Samfundet tur-retur’. Her vil Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet og Djøf invitere til en forskningsbaseret samtale om, hvordan vi kan bruge vores erfaringer fra coronakrisen, når vi skal bygge fremtidens samfund. De kommende webinarer er den 5. november og 3. december.

Praktiske informationer

 • Eventet streames live via Det Samfundsvidenskabelige Fakultets Facebookside.
 • En dag før får du tilsendt et link og nærmere information om webinaret.
 • Du kan tilgå livestreamen via pc/tablet og mobil.
 • Du kan løbende stille skriftlige spørgsmål via kommentarfunktionen, og så vil panelet besvare udvalgte spørgsmål til sidst i webinaret.
 • Der benyttes ikke webcam på dette webinar.

 

Magnus Restofte

Magnus Restofte
Kommunikationsdirektør

Samtalepartner. 

Kan man røre sit publikum, når de sidder bag en skærm? Den udfordring stod Det Kgl Teater overfor, da samfundet lukkede ned. Med det gratis univers KGL Xtra bragte de teatret hjem i stuerne hos publikum og lod teatrets kunstnere vise, hvad de laver, når de ikke kan komme på scenen.
Trine Krab Nyby

Trine Krab Nyby
Direktør, RådgivningsDanmark

 

Samtalepartner.

Hvordan når man ud til sårbare grupper digitalt? Og hvordan kan man sikre kvaliteten i mødet, når man ikke mødes? RådgivningsDanmark repræsenterer organisationer, der gennemfører rådgivningssamtaler med mennesker i svære livssituationer og står blandt andet bag en analyse af rådgivningen under corona, der viser, at 93% af deres medlemmer tilpassede og omlagde deres rådgivning, da coronakrisen ramte Danmark.

Mads Meier Jæger

Mads Meier Jæger
Professor og underviser i sociologi, Københavns Universitet

Samtalepartner.

Hvordan laver man engageret undervisning på distancen?

På Det Samfundsvidenskabelige Fakultet stod underviserne i foråret pludselig overfor at skulle undervise, vejlede og eksaminere gennem en skærm. Zoom, breakoutrooms og digitale læringsplatforme blev en del af det daglige ordforråd, og selv som garvet underviser skulle der tænkes i nye måder at fastholde de studerendes opmærksomhed på.

Kristian Nysom Lassen

Kristian Nysom Lassen
Formand, Djøf Studerende

Faglig indsparker.

Kristian Nysom Lassen er formand i Djøf Studerende, der repræsenterer mere end 24.000 studerende medlemmer. Til daglig læser Kristian it-ledelse på Aalborg Universitet.
Kristina Grünenberg

Kristina Grünenberg
Lektor i antropologi, Københavns Universitet

Faglig indsparker. 

Hvilke konsekvenser har digitaliseringen af ældreplejen under coronakrisen haft for de ældre, de sundhedsprofessionelle og frivillige? Det undersøger Kristina Grünenberg, Line Hillersdal og Jonas Winther med afsæt i den digitalisering af ældreplejen, som allerede var i gang på Ærø. Projektet er støttet af VELUX Fonden. Til webinaret vil de tre forskere rapportere live fra feltarbejdet på Ærø. 

Line Hillersdal

Line Hillersdal
Adjunkt, Institut for Antropologi, Københavns Universitet


Faglig indsparker.
Jonas Winther

Jonas Winther
Post.doc., Institut for Antropologi, Københavns Universitet


Faglig indsparker.
Jonas Toubøll

Jonas Toubøll
Post.doc.sociologi, Københavns Universitet

Faglig indsparker.

Hvad fik danskerne til at hjælpe ældre, syge naboer eller socialt udsatte med indkøb og andre gøremål under coronakrisen? Hvordan fungerede hjælpen i praksis? Og hvem nåede den ud til? Det har Jonas Toubøl og Hjalmar Bang Carlsen undersøgt i samarbejde med Center for Frivilligt Socialt Arbejde og en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Til webinaret fortæller de om de seneste resultater fra undersøgelsen.

Hjalmar Alexander Bang Carlsen

Hjalmar Alexander Bang Carlsen
Post.doc. ved SODAS (social datascience), Københavns Universitet

Faglig indsparker.
Mikkel Vedby Rasmussen

Mikkel Vedby Rasmussen
Professor og dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Moderator.

 

Samarbejdspartnere

Københavns Universitet


Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  Gratis
 • Medlemmer
  Gratis
 • Sted
 • Webinar, Webinar 1 , 0001 Webinar, DK
 • Arrangementets referencenr.
 • 33826
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  7. oktober 2020 kl. 23:59
 • Yderligere info, kontakt
 • Marianne Klarskov Nielsen

  Marianne Klarskov Nielsen
  Sprogredaktør og koordinator
  mkn@djoef.dk
  33 95 99 72

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom


  Din sikkerhed ved brug af Zoom
  Når du deltager i online-aktiviteter arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

Se alle