]]>

Arrangement

Krigen i Ukraine

Bliv klogere på krigen i Ukraine - på Ruslands og Ukraines fælles fortid, og hvad den betyder for krigen i dag. Du får viden om landenes militære strategi, om EU og NATO's rolle, om betydningen af sanktioner og meget mere.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Vi har inviteret tre kompetente oplægsholdere til at gøre os klogere på krigen i Ukraine. 

Vores første oplægsholder er Jon Reinhardt-Larsen. I øjeblikket arbejder han på sin ph.d.-afhandling om sovjetisk udenrigspolitik i perioden mellem de to verdenskrige på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

Til foredraget vil Jon primært tage udgangspunkt i Rusland og forholdet mellem Ukraine og Rusland i et historisk perspektiv. Her vil han komme ind på Putins udenrigspolitiske projekt, og hvorfor Ukraine har været et problem for Putin de sidste 20 år.

Rasmus Brun Pedersen er vores anden oplægsholder. Rasmus forsker i international politik og vil til foredraget fokusere på, hvilke konsekvenser krigen i Ukraine har for EU og NATO samt deres rolle i konflikten.

Vores tredje og sidste oplægsholder er Gorm Harste. Gorm forsker i militær etik og international politik og vil til foredraget have fokus på ukrainekrisen som en del af det, han kalder for '100-årskrigen'.


Til arrangementet vil der være mulighed for at stille de spørgsmål, du gerne vil have svar på, om krigen i Ukraine. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle