]]>

Kursus

Konkurs A-Z

Lær at håndtere praktisk konkursbehandling fra start til slut, og bliv en bedre rådgiver. Du får en håndværksmæssig tilgang til konkursbehandling og det fulde overblik over regler og praksis.

Hvem henvender kurset sig til?

Du beskæftiger dig med konkurser som jurist eller sagsbehandler. Du kan fx være ansat i en finansiel virksomhed eller i en anden form for virksomhed, som er aktør i forhold til konkursbehandling. 

Du kan også være revisor eller advokat eller medarbejder ved fx skifteret eller anklagemyndighed. 

På kurset får du:

  • greb til at håndtere konkursbehandling i praksis fra start til slut
  • viden om regler og praksis til at undgå faldgruberne
  • overblik til at træffe de rigtige beslutninger og rådgive de involverede parter. 

Kurset har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Kursets indhold

På kurset får du en praktisk gennemgang af alle væsentlige aspekter i et konkursforløb. Du kommer fx igennem konkursbegæringen, grundlaget for konkursdekretet og skifterettens behandling af tvister før og under konkursbehandlingen.

Du får perspektiver på rettigheder og forpligtelser for blandt andet skyldner, kurator, kreditorer, panthavere og skifteretten. Efter kurset har du et katalog for håndtering af alt fra kreditorlighed til omstødelse, og du kan proaktivt håndtere drift og salg af virksomheder i konkurs.

Kursets form

Der er vægt på den praktiske anvendelse af de regler, som regulerer området, og du vil i vidt omfang møde konkrete, praktisk forekommende situationer.

Overnatning er ikke inkluderet i prisen.

Kurset svarer til 14 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.

Kurset bliver udbudt i samarbejde med Danske Advokater.

Det siger tidligere deltagere


For deltagere uden særlig (praktisk) viden, var kurset anbefalelsesværdigt. Det fokuserer på forskellige praktiske opgaver i forbindelse med konkurs, og de konsekvenser de måtte få for alle parter, der er berørt af en given konkurs. Der var også gode muligheder for at spørge underviserne undervejs.
Bengt Marlow, Cand.merc.aud./Revisorkandidat, Gældskonsulenten v/ Bengt Erik Marlow

Se alle