]]>

Arrangement

Kinas koncentrationslejre

Professor i Kinastudier, Jørgen Delman, fortæller om menneskerettighedskrænkelser og om, hvordan Kina gennem massefængsling forsøger at indoktrinere befolkningen i Nordvestkina.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Formålet med arrangementet er at belyse problematikken i Nordvestkina og herunder at slå fast, hvordan helt fundamentale menneskerettigheder bliver krænket. I oplægget vil Jørgen Delman fortællere mere om, hvordan Kina flere gange gennem historien har gjort brug af koncentrationslejre, og hvordan de indsatte i lejrene får point for ideologisk transformering. Lejrene er herudover kendetegnet ved maksimal overvågning og minimal kontakt til andre.

Den internationale NGO ’Amnesty International’ vurderer, at der sidder op mod én million indsatte i lejrene, og USA har påstået, at lejrene skulle rumme op til tre millioner mennesker. Det præcise antal er ukendt grundet Kinas lukkethed.

Arrangementet vil handle om menneskerettigheder – eller mangel på det samme – i 'det hemmelige Kina og er interessant for dig, der gerne vil vide mere om menneskerettigheder.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle