]]>

Arrangement

Kina som nation og magtfaktor

Vi har for mange fordomme om- og ubegrundet frygt for Kina og dets styre. Det mener professor i kinesiske forhold Kjeld Erik Brødsgaard fra CBS.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Kina bliver ofte beskyldt for at ville stjæle teknologiske hemmeligheder fra vestlige virksomheder, for at sætte handelshindringer op, der skævvrider konkurrencen, og ikke mindst for at undertrykke sin egen befolkning.

Professor i kinesiske samfundsforhold på CBS Kjeld Erik Brødsgaard har et mere nuanceret syn på Kina. Han ønsker at give dig og de andre deltagere til arrangementet flere perspektiver og større forståelse for landet og dets styre. Siden 1978 har Kjeld Erik Brødsgaard rejst i landet og har et indgående kendskab til landet.

Han har tidligere på året udgivet bogen 'Kina i moderne tid'. Han forklarer, hvordan det politiske system fungerer i Kina, hvordan landet er bygget op, og hvordan historien spiller en langt større rolle i tankegangen hos politikerne og magthaverne i Kina end i Vesten. Viden, der kan give dig en bedre forståelse og fjerne nogle fordomme.

Kjeld Erik Brødsgaard er ikke ukritisk over for Kina og har klare holdninger til, hvordan Danmark skal forholde sig til menneskerettigheder og handelsskævheder i forhold til Kina.

Deltag til arrangementet og bliv bedre til at forstå det kinesiske mindset og landets hensigter. Efter Kjeld Erik Brødsgaards oplæg vil der være tid til at stille spørgsmål, inden vi spiser sandwiches.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle