]]>

Arrangement

Kan GDPR beskytte dine persondata?

GDPR's implementering og persondataloven står for døren. Foreningen Argument afholder forskerfrokost med Henrik Udsen om, hvilken beskyttelse der gennemføres, og hvilken betydning det har for dig som person og dine personlige oplysninger.

Hvad handler arrangementet om?

Den 25. maj 2018 træder en ny europæisk persondataforordning i kraft; The General Data Protection Regulation (GDPR). Når GDPR og persondataloven gennemføres, vil din retsstilling vedrørende dine personoplysninger ændre sig. I den forbindelse vil Henrik Udsen belyse, hvordan indsamlingen og håndteringen af persondata ændres, og om der stilles en tilfredsstillende beskyttelse mod for eksempel store aktører i det private. Henrik Udsen er ansat på Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet og er leder af Det Juridiske Fakultets Center for informations- og innovationsret, og han har derfor stor indsigt i netop dette emne. Forskerfrokost er en af de mest succesfulde initiativer i løbet af de seneste par år på jura, og det er nemt at forstå hvorfor.

De studerende får serveret frokost, mens de hører et 45 minutters fagligt oplæg hos en af de ypperste forskere fra fakultetet. Tidligere oplæg har blandet andet drejet sig om Trump, whistleblowing og solidaritet, og AI. Temaerne er således vidt forskellige, og i denne omgang er det med fokus på persondata. GDPR og persondata er på alles læber, og det er særligt interessant at kigge på beskyttelsen mod private aktører i lyset af de seneste skandaler, der er kommet frem i medierne. Arrangementet afholdes d.14. maj 2018 kl. 12-13 på Det Juridiske Fakultet.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle