]]>

Arrangement

Juraen bag Umbrella-sagen

To advokater fortæller om deres erfaringer med de kontroversielle sager om deling af nøgenbilleder, der har fyldt meget i danske medier de senere år.

Online

Hvad handler webinaret om?

I de forgangne år har der været flere sager oppe i medierne om deling af billeder uden samtykke. Størstedelen af sagerne har handlet om deling af nøgenbilleder blandt unge. Dette har skabt en del forargelse blandt de fleste i befolkningen, da billeder delt i online-skyer som 'Viborg-mappen' og lignende steder, pludselig kom frem i offentligheden.

Eftersom der ikke tidligere har været retspraksis på området, har sagerne været retsskabende inden for området. Især en af de helt store sager, 'Umbrellasagen', har været med til at belyse området.

Vi skal derfor høre to advokater, der begge har arbejdet med sagerne i højesteret. De fortæller om deres arbejde med sagerne, og hvilke udfordringer de har haft. Efter deres oplæg vil det være muligt at stille dem spørgsmål om emnet.

Vi skal derfor høre fra to forskellige juridiske personligheder. Professor fra SDU, Sten Schaumburg-Müller, fortæller lidt om det teoretiske og de juridiske problemstillinger der opstår i praksis og teorien. Herefter vil Melissa Fernandez, som er repræsentant for rigsadvokaten fortælle om sagerne i praksis. Efter deres oplæg vil det være muligt at stille dem spørgsmål om emnet.

Praktisk information:

  • Mødet vil foregå via videotjenesten Zoom.
  • Du kan logge på via pc/tablet og mobil.
  • Vi starter altid med lydtjek 15 min. før.

 

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle