]]>

Arrangement

Hvordan hænger krig og jura sammen?

Hvordan sikrer vi, at de internationale regler bliver overholdt, når vi deltager i militære aktioner? Få to forskellige perspektiver på emnet fra Peter Beck Rasmussen, der er militærjuridisk rådgiver ved Juridisk Sektion, Forsvarskommandoen, Karup og fra Peter Vedel Kessing, der er seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Det danske militær har i en efterhånden lang årrække været en del af internationale militære operationer i særligt Mellemøsten. Men hvordan arbejder militæret, så de sikrer sig, at juraen bliver overholdt midt i en kampsituation, hvor beslutninger nogle gange skal tages hurtigt?

 

Peter Beck Rasmussen, der er militærjuridisk rådgiver ved Forsvarskommandoen i Karup, vil fortælle om sit arbejde, som også involverer mange udsendelser til krigsområder. Gennem Peters oplæg kommer du med helt ind i det militære maskinrum, som for mange djøfere er en noget anderledes arbejdsplads.

 

Peter Vedel Kessing, der er seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, ser på folkeretten med et andet perspektiv. Peter Vedel Kessing vil lægge op til en debat, om de internationale konventioner og love kan og skal det samme i dag, som de kunne og skulle tidligere? Hvor og hvordan er de presset, og hvordan sikrer det internationale samfund, at folkeretten fremadrettet også er en central spiller i krigsførelse.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle