]]>

Arrangement

Hvor er venstrefløjen?

'Hvor er Venstrefløjen' er overskriften på en paneldebat mellem de forskellige partier på venstrefløjen. Set i lyset af venstrefløjens opbrud og Alternativets udmelding om, at Uffe Elbæk stiller op som statsministerkandidat, vil debatten centrere sig om venstrefløjens muligheder samarbejdsmæssigt.

Hvad handler arrangementet om?

Venstrefløjens partier virker mere splittede end nogensinde før, og det kan være svært at se, hvordan et eventuelt samarbejde ville se ud, hvis Rød Blok skulle genvinde regeringsmagten. Socialdemokratiet har udtalt, at de ønsker at danne en et-partis regering for bedst at kunne fortsætte en stram udlændingepolitik og fortsat trække Danmark i en grøn og retfærdig retning. I den forbindelse har Alternativet opstillet egen statsministerkandidat, og Enhedslisten har også udtrykt ønske om at ville være statsministerparti.   

Betyder dette, at blokpolitik er et afsluttet kapitel i dansk politik? Og hvordan påvirker det folketingets venstreorienterede partier? Hvilke politiske emner er de enige og uenige om? Og er et samarbejde overhovedet muligt efter næste folketingsvalg? Med et folketingsvalg, der lurer i horisonten, inviterer Policyforum og Djøf til debatarrangement med Pelle Dragsted (EL), Peter Hummelgaard (S), Pia Olsen-Dyhr (SF) og Uffe Elbæk (Å). Debatten vil blive modereret af Zetlands journalistiske chef, Kirstine Dons Christensen.

Program

Kl. 17.15 Policyforum byder velkommen, moderator præsenterer debattørerne og sætter rammen
Kl. 17.30 Indledende betragtninger fra paneldeltagerne om deres syn på venstrefløjens tilstand
Kl. 17.55 Debat for alle paneldeltagerne
Kl. 18.35 Debat og spørgsmål fra salen
Kl. 18.45 Tak for i aften

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle