]]>

Arrangement

Hvem vinder den globale klimakamp?

Hvem sætter dagsordenen for den globale klimapolitik? Vi ser på, hvad nye toner fra EU, USA eller Kina betyder for dig og verdenen. Mød eksperter og deltag i debatten.

Online

Hvad handler webinaret om?

Tag med når Clement Kjersgaard, i selskab med EU-ekspert Catharina Sørensen fra Tænketanken EUROPA og Kina ekspert Camilla Tenna Nørup Sørensen fra Forsvarsakademiet, stiller skarpt på de udenrigspolitiske udfordringer i den globale klimapolitik, med fokus på EU, USA og Kina.

Der lyder nye toner fra Beijing, og fra 2060 er meldingen, at Kina vil være klimaneutral. Det kan blive en global game changer i klimakampen, for ikke alene står Kina for 26% af verdens samlede CO2-udledning. Kina er også verdens største marked for grønne teknologier.

Der er også nye toner fra Washington, hvor der ikke var meget fokus på klimapolitik under Trump, men siden har Joe Biden genindmeldt USA i Paris-aftalen og har med sin klimaplan til to billioner dollars umiddelbart tilkendegivet et grønt kursskifte og bragt USA tilbage på den globale klimascene.

Tonerne fra Bruxelles og EU fortæller om en målsætning om klimaneutralitet i 2050 og en økonomi, der netto ikke udleder drivhusgasser. Det er en af de centrale målsætninger i den europæiske grønne aftale (Green Deal), og den indgår desuden i EU’s forpligtelser i den globale klimaindsats ifølge Paris-aftalen. For at gøre dette vil EU gennemføre en række initiativer, der beskytter miljøet og fremmer den grønne økonomi.

Kom med, når vi sætter fokus på den globale klimaudfordring. Vi kommer ind på:

  • Hvilken betydning får de nye toner fra Kina, USA og EU på klimabalancen og den bæredygtig omstilling?
  • Kan de blive enige om, hvordan klimaudfordringerne og opgaverne skal håndteres?
  • Fører det til splittelse eller styrket samarbejde?
  • Og hvad kommer det til at betyde for den globale klimakamp, og bringer det håb for verden?

Du får på arrangementet rig lejlighed til at blande dig i debatten om den globale klima- og bæredygtighedskamp.

Se også vores andre arrangementer om klima og bæredygtighed: Succes med bæredygtighed

Praktisk information

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Broen til fremtiden


Se alle