]]>

Arrangement

Hvad gør Røde Kors, når katastrofen rammer?

Vi sætter fokus på det store (og for mange af os næsten uoverskuelige) arbejde, der foregår i landets største nødhjælpsorganisation Røde Kors, når en katastrofe rammer et sted i verden for eksempel ved jordskælv eller tyfoner.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Du møder Bjarke Skaaning, der er Katastrofechef i Dansk Røde Kors. Bjarke Skaaning vil fortælle, hvordan Dansk Røde Kors organiserer sig, når en katastrofe er sket, hvordan de sikrer handlekraft og samtidig overblik, hvem de mobiliserer, og hvor hurtigt Røde Kors har folk ”on location”. Alt sammen med tanke på, at tid koster menneskeliv. Derudover vil Bjarke Skaaning komme ind på, hvilke styrker de forskellige nationale Røde Kors afdelinger har i forhold til hinanden, og hvordan de samarbejder på kryds af landegrænser og sprogbarrierer.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til Bjarke Skaaning.

Til arrangementet kommer du således helt ind i maskinrummet i en organisation, hvis arbejde er uvurderligt, når katastrofer rammer tilfældige mennesker. Du får indsigt i en lang række opgaver og overvejelser, du måske ikke selv havde forestillet dig, er nødvendige for at sikre effektiv hjælp.

Djøf og Dansk Røde Kors har fornyelig lavet et partnerskab, hvorigennem djøfere får let adgang til at bruge deres kompetencer til gavn for andre, der har brug for hjælp. Arrangementet er derfor også åbent for deltagere fra Røde Kors i Nordjylland. Efter oplægget kan du høre hvilke Djøf-kompetencer Dansk Røde Kors i Nordjylland efterspørger til deres sociale arbejde.

Over sandwichen vil der være rig mulighed for at drøfte ideer til, hvordan djøfere sammen med Røde Kors lokalt kan gøre en forskel for udsatte og sårbare mennesker i lokalområdet.

Program

Kl. 16.30 Velkomst ved Lotte Hayes, Dansk Røde Kors og Ulla Grymer, Djøf.

Kl. 16.35 Oplæg ved Bjarke Skaaning om at være ankermand i et stormvejr.

Kl. 17.25 Spørgsmål og debat

Kl. 17.55 Kort indlæg om Dansk Røde Kors og Djøfs partnerskab og om hvilke Djøf kompetencer organisationen savner blandt sine frivillige

Kl. 18.15 Sandwich – og dialog om, hvordan Røde Kors og Djøf sammen kan gøre en forskel lokalt.

Kl. 19.00 Arrangementet slutter


Oplysningsforpligtelse

Når du tilmelder dig hos Djøf, har vi brug for nogle oplysninger om dig. Vi behandler dine oplysninger i overensstemmelse med lovgivningen. Læs mere i Djøfs Privatlivspolitik.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle