]]>

Arrangement

Herning Kommune - driftig, modig og fremsynet

Midt på den jyske hede ligger Herning, der ikke er bange for at kaste sig ud i noget nyt. Kommunen giver plads til udvikling og store kulturelle aktiviteter. Pensionistnetværk Midt ser nærmere på Herning og omegn.

Hvad handler arrangementet om?

På arrangementet fortæller erhvervs- og borgerservicechef Henrik Kjeldsen om Hernings ånd i historisk perspektiv. Program manager Bert Meijers gør os klogere på, hvad bæredygtighed er i Herning, og museumsdirektør Kristine Holm-Jensen sætter det hele i historisk perspektiv fra hedens tekstiludvikling.

 

Herning har igennem en årrække markeret sig i den absolutte top, når undersøgelser har taget temperaturen på kommunernes erhvervsklima. I de sidste 10 år har to kommuner nemlig delt æren som 'Danmarks bedste erhvervskommune' – oftest med Ikast-Brande på 1. pladsen og Herning på 2. pladsen. En markant positionering og placering, som vækker genlyd blandt de øvrige kommuner i Danmark. Området besøges derfor ofte af personer med interesse for erhverv.

Det vigtige fokus på erhvervsklima og dermed erhvervsudvikling smitter af på mange andre parametre i området – også turismeområdet. Området er således kendetegnet ved, at størstedelen af turisterne er erhvervsturister, som besøger området i forbindelse med for eksempel møder, messer og konferencer. Ikke mindst på grund af MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen, som på årsbasis har besøg af op mod 1.000.000 gæster.

En del af disse gæster er eventturister, som kommer for at få en fed koncertoplevelse eller opleve en af de store sportsevents. I de seneste år har Herning været vært for en perlerække af mesterskaber, og det er fortsat målet at tiltrække store sportsbegivenheder i fremtiden.

P-plads og transport

De fleste p-pladser i Herning midtby er tidsbegrænsede. Dog er der etager i Føtex p-hus, der er ubegrænsede. Vi anbefaler samkørsel eller bus nr. 124.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle