]]>

Arrangement

Geir Lippestad - advokaten, der forsvarede Anders Breivik - online

Se med, når vi sender live fra København og få et helt særligt indblik i forsvarsadvokatens etiske og moralske dilemmaer, når Geir Lippestad fortæller sin personlige beretning.

Hvad handler arrangementet om?

Den 30. september besøger Anders Breiviks forsvarsadvokat Geir Lippestad København.

Det ønsker vi at dele med de juridiske miljøer ude i landet. Vi live streamer derfor arrangementet direkte fra Folketeatret i København til udvalgte destinationer i Viborg, Aarhus, Aalborg og Odense.

Djøf Advokat er vært for arrangementerne og inviterer advokater, jurister, dommere, ansatte i politi- og anklagemyndigheden og forskere med til at se arrangementet på storskærm. I er meget velkommen, og vi sørger for catering, vin og godt selskab. Arrangementet starter kl. 18.00. Streamingen begynder kl. 19.00.

På arrangementet fortæller Geir Lippestad blandt andet om sine personlige og etiske overvejelser, da han den 23. juni 2011 påtog sig hvervet som forsvarsadvokat for Anders Breivik, herunder hvordan det var at befinde sig i orkanens øje og balancere mellem flere hensyn – ikke mindst hensynet til de demokratiske værdier, som Breivik ville knuse, men ikke desto mindre selv var omfattet af.

Geir Lippestad kommer også ind på de store personlige omkostninger, som sagen medførte. Om det kolossale pres udefra, den enorme arbejdsbyrde og de gentagne møder med Breiviks gerninger og den uhyrlige logik, der lå bag.

Geir Lippestad bliver interviewet af journalist Nynne Bjerre Christensen, og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs til Geir Lippestad.

Vær opmærksom på at der afholdes særskilte streaming arrangementer for de studerende på henholdsvis Aarhus og Aalborg Universitet

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle