]]>

Arrangement

Geir Lippestad - advokaten, der forsvarede Anders Breivik

Kan en forsvarsadvokat takke nej til en sag? Det var det første dilemma, som den norske advokat Geir Lippestad stod overfor, da Anders Breivik bad ham forsvare sig i den største og mest makabre terrorsag i Norges historie.

Hvad handler arrangementet om?

 Den 30. september besøger Anders Breiviks forsvarsadvokat Geir Lippestad København.

På arrangementet fortæller Geir Lippestad blandt andet om sine personlige og etiske overvejelser, da han den 23. juni 2011 påtog sig hvervet som forsvarsadvokat for Anders Breivik, herunder hvordan det var at befinde sig i orkanens øje og balancere mellem flere hensyn – ikke mindst hensynet til de demokratiske værdier, som Breivik ville knuse, men ikke desto mindre selv var omfattet af.

Geir Lippestad kommer også ind på de store personlige omkostninger, som sagen medførte. Om det kolossale pres udefra, den enorme arbejdsbyrde og de gentagne møder med Breiviks gerninger og den uhyrlige logik, der lå bag.

Geir Lippestad bliver interviewet af journalist Nynne Bjerre Christensen, og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs til Geir Lippestad.

Arrangementet starter kl. 18.00. Streamingen begynder kl. 19.00.

Arrangementet er åben for alle advokater, jurister, dommere, ansatte i politi- og anklagemyndigheden og forskere og alle andre interesserede erhvervsaktive. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle