]]>

Kursus

GDPR og teknologiforståelse

Forstå sammenhængen mellem jura og teknologi ud fra bl.a. sikkerhedskrav i databeskyttelsesreglerne, så du kan være med til at sikre GDPR-compliance i it-systemer.

Startdatoer

12/06-23
København K
14/11-23
København K

Varighed

1 dag
09:00-16:00

Pris

4.900 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du arbejder med GDPR-compliance som enten intern eller ekstern rådgiver.

Du kan fx være DPO, compliance officer, jurist, advokat eller it-medarbejder.

Kurset går i dybden med udvalgte tekniske og juridiske problemstillinger. Du får derfor mest ud af kurset, hvis du i forvejen har et grundlæggende kendskab til GDPR-kravene og til de mest basale it-terminologier.

På kurset får du:

  • forståelse for de tekniske funktioner og den terminologi, der ligger bag kravene i databeskyttelsesforordningen
  • indsigt i de tekniske foranstaltninger, it-systemer kan bruge for at opfylde de juridiske GDPR-krav
  • en ’oversættelse’ af de juridiske krav til konkrete it-tekniske sikkerhedsforanstaltninger. 

Kursets indhold

Er du en af de mange, der beskæftiger sig med GDPR-compliance, så er der en god sandsynlighed for, at du rådgiver enten om de juridiske forpligtelser eller om teknisk it-sikkerhed. Derfor kan du som rådgiver komme til kort, når du skal forklare sammenhængen mellem den juridiske side og den tekniske side af en it-løsning.

Her på kurset får du indsigt i både de juridiske og de tekniske sikkerhedskrav, som følger af databeskyttelsesforordningen, og du lærer, hvordan du oversætter de forskellige krav til konkrete tekniske sikkerhedsforanstaltninger.

Som juridisk rådgiver får du et indblik i de tekniske nødvendigheder for at opfylde de juridiske krav.

Som teknisk rådgiver får du indsigt i de juridiske krav, der dikterer de tekniske sikkerhedsforanstaltninger i et hardware- eller softwaresystem, der bl.a. håndterer personoplysninger. 

 

Vælg startdato

  • Før start

    Før kursusstart har du mulighed for at deltage i en kort survey om dine erfaringer og udfordringer med de juridiske og tekniske sikkerhedskrav i GDPR. Surveyen bidrager til dine egne refleksioner over dit arbejde og dine udfordringer på området. Den hjælper samtidig underviserne med at forberede og justere kurset i forhold til dine og de andre deltageres behov.
    Læs mindre
  • Dagens opbygning

    12. juni 2023, kl. 9.00 - 16.00

    Kurset tager dig igennem databeskyttelsesforordningens bestemmelser om sikkerhedskrav og risikovurderinger. Du får en konkret beskrivelse af de tekniske foranstaltninger i it-systemer, som kan understøtte de juridiske krav om sikkerhed.

    På kursusdagen kommer du igennem en række af de væsentligste krav i databeskyttelsesforordningen, og du får svar på kravenes juridiske og tekniske karakter, og hvordan du kan være med til at sikre jeres GDPR-compliance.

    Du øger din viden om:

    • risiko- og konsekvensvurderinger
    • indførelse af konkrete sikkerhedsforanstaltninger ud fra risikovurderingerne
    • kravene til driftskontinuitet, og hvordan din organisation teknisk sikrer dette
    • ’Privacy by Design’ og ’Privacy by Default’ i forhold til fx søgning, dataminimering, kryptering, sletning, adgangsstyring, adgangskontrol, fejlfinding og opdatering
    • de tekniske foranstaltninger, der gør det muligt at automatisere regelkravene
    • afdækning af eksisterende tekniske sikkerhedsfeatures i egne systemer, fx hvad du skal lede efter, og hvordan du skal spørge
    • fastlæggelse af nødvendige og tilstrækkelige kravsspecifikationer i nye kontrakter om udvikling af nye systemers sikkerhedsforanstaltninger.

Hvem underviser?

Kira Kolby Christensen

Kira Kolby Christensen
Advokat (H), associeret partner, SIRIUS advokater

Kira har været advokat siden 2011. Inden da arbejdede hun mere end ti år i Datatilsynet, i Domstolsstyrelsen og som dommerfuldmægtig i Højesteret. Hun har derfor mange års erfaring både som sagsbehandler og rådgiver, og hun var med fra starten, da persondataloven trådte i kraft i juli 2000. Kira har bistået en række større organisationer med implementering og løbende compliance inden for GDPR. SIRIUS advokater er specialiseret i compliance, fx ved indgåelse af udbud og indgåelse af it-kontrakter og ved gennemførelse af due diligence i M&A-processer.

Thomas Hildebrandt

Thomas Hildebrandt
Leder af sektionen for software, data, mennesker og samfund på Datalogisk Institut, Københavns Universitet

Thomas er professor i datalogi, og han har arbejdet med og undervist i digitalisering af arbejdsgange både som privat konsulent, forsker og underviser på IT-Universitetet og KU. Han har stor erfaring med at undervise kursister uden teknisk baggrund. Thomas arbejdede tæt sammen med sagsbehandlere i kommuner og jurister i forskningsprojektet EcoKnow om udvikling af en mere effektiv og lovmedholdelig digitalisering af arbejdsgange i kommunerne, fx med kunstig intelligens. Han deltager i Dansk Standards udvalg for cybersecurity og udvalget for kunstig intelligens.

Kursets form

Undervisningen er en blanding af oplæg og diskussioner.

Kurset svarer til 7 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.

Undervejs på kurset forstærker Djøfs digitale læringsportal din læring med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale.

Log på portalen fra en browser, lige når du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.

Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
    4.900 kr. (ekskl. moms)
  • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
    4.900 kr. (ekskl. moms)
  • Ikke-medlemmer
    5.600 kr. (ekskl. moms)
  • Dato og tidspunkt
  • 12. juni 2023, kl. 9.00 - 16.00
  • Kursets referencenr.
  • 37290
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
    29. maj 2023 kl. 16:00


    Afmeldingsfrist
    12. maj 2023
  • Yderligere info, kontakt
  • Lene Petersen

    Lene Petersen
    Kursusansvarlig
    lpt@djoef.dk
    33 95 96 42

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle