]]>

Arrangement

Fremtiden ligger i Kina

Samarbejdet med Kina er både surt og sødt. Så hvordan skal vi samarbejde med Kina? Kom og deltag i debatten og mød en række Kina-eksperter.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Kina er et økonomisk kraftcenter og har store planer for fremtiden.

Over de seneste årtier har Kina placeret sig som en central aktør på verdenskortet inden for viden, innovation og teknologisk udvikling. Store årlige vækstrater og massive investeringer i forskning, udvikling og velfærd gør Kina til en interessant samarbejdspartner for danske universiteter, private virksomheder og offentlige organisationer. Potentialet er stort for investeringer, videndeling og forretningsrelationer på tværs.

Fremtiden ligger i Kina. Men samarbejdet med Kina er både surt og sødt. Men manglende demokratiske reformer, problemer med verdensmål og menneskerettigheder, korruption, social kontrol og overvågning gør samarbejde med Kina dilemmafyldt. Senest har en satiretegning i en dansk avis illustreret, hvor hurtigt de kulturelle forskelle kan påvirke samarbejdsklimaet.

Hvorfor skal vi samarbejde med Kina? Hvordan får man samarbejde til at fungere på tværs af kulturer og dilemmaer? Hvad kan vi lære af Kina, og hvad kan Kina lære af os? Og hvad skal vi ikke stå model til, når vi samarbejder med Kina?

Samfundstalk er en række talks, som er udviklet og tilrettelagt i samarbejdet mellem Det samfundsvidenskabelige fakultet ved Aalborg Universitetet og Djøf. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Aalborg Universitet


Se alle