]]>

Arrangement

Fra velfærdsstat til overvågningsstat

Algoritmernes magt i den offentlige forvaltning.

Hvad handler arrangementet om?

Kom med til et arrangement med fokus på den stigende digitalisering i den offentlige sektor. Mød eksperter, offentlige ansatte, journalister og politiker. Og du har undervejs rig lejlighed til at blande dig i debatterne på arrangementet.

Digitalisering og anvendelse af kunstig intelligens er i kraftig vækst i den offentlige sektor og har allerede ændret den måde, som den offentlige sektor yder service og velfærd på. 

Der er ingen tvivl om, at vi er ved at træde ind i en fremtid, hvor offentlige vurderinger og beslutninger ikke kun foretages af professionelle, men også i høj grad understøttes af algoritmer og kunstig intelligens. 

Senest har regeringen, KL og Danske Regioner taget initiativ til en række signaturprojekter, der støtter afprøvning af nye teknologier i den offentlige sektor. Argumentet er effektivisering og forbedret sagsbehandling, men digitaliseringen har også en lunefuld skyggeside. 

Big data kan måske nok hjælpe os til en bedre velfærdsstat, men hvad med de demokratiske og etiske udfordringer, når omfattende indsamling, behandling og deling af data i den offentlige sektor medfører intens overvågning af borgerne, anvendes til at fremkomme med forudsigelser om borgernes liv og ikke mindst træffe afgørelser med direkte retsvirkning for borgerne?

Danmark er et af de førende lande inden for offentlig digitalisering - blot ikke, når det handler om åbenhed om, hvordan vi bruger teknologi til beslutningsstøtte.

Så hvem laver den faglige vurdering og træffer beslutningen i fremtiden?

Læs mere om bogen 'Fra velfærdsstat til overvågningsstat | Djøf Forlag'

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle