]]>

Arrangement

Forsvarsforbeholdet i neutralt perspektiv

Hør eksperter forklare, hvad Danmark egentlig har forbehold for i EU og hvad de juridiske og udenrigs- og sikkerhedspolitiske betydninger vil være i forhold til afskaffelse og opretholdelse af forbeholdet.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Den politiske debat om afskaffelsen af forsvarsforbeholdet kan være svær at forstå. Men dette faglige oplæg skal gerne gøre dig i stand til at tage stilling til afstemningen om forsvarsforbeholdet.

Peter Biering, advokat og partner ved Advokatfirmaet Poul Schmidt/Kammeradvokaten, giver en juridisk forklaring på, hvad Danmark har forbehold overfor, og hvad henholdsvis afskaffelse og opretholdelse af forbeholdet vil betyde i forhold til forpligtelser og muligheder for deltagelse i EU-samarbejdet. Peter Biering har stor erfaring med EU-ret og deltog i forbindelse med udarbejdelsen af Maastricht-traktaten.

Thorsten Borring Olesen, lic.phil. og professor i historie ved Aarhus Universitet, vil holde oplæg om den mulige forsvars-, sikkerheds-, og udenrigspolitiske betydning for Danmark af henholdsvis opretholdelse og afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Thorsten Borring Olesen forsker i blandt andet dansk udenrigspolitisk historie og EU's historie.

Arrangementet er af faglig karakter og politisk neutralt og har ikke til formål at fremme nogen holdning til afstemningen, men er derimod af oplysende karakter, så du kan få bedre grundlag for at træffe dit eget valg i forbindelse med folkeafstemningen.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle