Kursus

Forretningsbaseret dataanalyse

Gør dit daglige arbejde med data i Excel enklere, smartere og mere effektivt. På tre intensive kursusdage lærer du at designe og udvikle avancerede datamodeller til ad-hoc-analyser og faste rapporteringer. Det gør dine rapporter mere fleksible og dit arbejde med data mere effektivt. Deltag, hvis du som dataanalytiker eller business controller gerne vil arbejde endnu smartere med data i Microsoft Excel.

Startdato og varighed

07. november 2018
15 dag(e)

Tid og sted

09:00-16:00
København K

Pris

12.500 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Kursets indhold

Alle virksomheder og offentlige organisationer har en lang række data til rådighed. Data bliver brugt i det strategiske arbejde. Data kan gøre den løbende opfølgning målbar, og data hjælper til at træffe faktabaserede beslutninger.

Når data efterhånden er alle vegne, er det vigtigt at anerkende arbejdet med data som en fagdisciplin i sig selv. Kun på den måde får du mest muligt ud af dit arbejde med data, og du kan undgå tidsspild.

Dit udbytte
På kurset lærer du, hvordan du med afsæt i konkrete forretningsmæssige problemstillinger kan skaffe, behandle og sammenstille data for at belyse den givne problemstilling fra forskellige perspektiver.

Konkret lærer du:

 • at nedbryde en forretningsmæssig problemstilling, så du kan belyse den ved hjælp af data
 • at forstå kildedata fra forskellige systemer, og hvordan du kan arbejde med fx stamdata og transaktionsdata
 • at strukturere og automatisere dine dataudtræk med Microsoft Power Query, hvilket højner datakvaliteten og nedbringer dit tidsforbrug
 • at opbygge dynamiske datamodeller med Microsoft Power Pivot, så du får fleksible datasæt med mange anvendelsesmuligheder
 • at opstille rapporteringen, så den er simpel at forstå for modtagerne.

Deltag
Deltag, hvis du gerne vil arbejde endnu smartere med data i Excel som fx specialkonsulent i en stabsfunktion, controller eller dataanalytiker. Du kender alle de grundlæggende funktioner i Microsoft Excel og arbejder jævnligt med pivottabeller.

Indhold
På kurset får du nye metoder og værktøjer i Excel, og du kommer igennem en række praktiske øvelser med udgangspunkt i en virkelighedsnær case. I casen skal du udarbejde en rapporteringsløsning til en fiktiv virksomhed.

Du træner:

 • at analysere og nedbryde en problemstilling med henblik på at belyse området med data
 • at hente data fra forskellige kilder fx databaser, excelark og tekstfiler
 • at automatisere indlæsningen og behandlingen af data
 • at sammenstille flere datasæt i én samlet datamodel
 • at bruge grafer og filtreringsmuligheder i Excel
 • at præsentere data i simple og overskuelige excelrapporter.

Form
På de to første sammenhængende kursusdage udvider du dine færdigheder. Inden den tredje dag bruger du din nye viden og dine nye metoder på nogle af de problemstillinger, du sidder med i dagligdagen.

Den sidste dag får du svar på konkrete spørgemål og sparring på de udfordringer, som du er stødt på. Og du lærer en række mere avancerede funktioner.

Undervisningen veksler mellem tavlegennemgang og praktiske øvelser, hvor du får hands on-erfaring med at designe og udvikle en rapporteringsløsning.

Praktiske oplysninger
Du skal have din egen pc med på kurset, og der skal være installeret Microsoft Excel med Power Query og Power Pivot. Microsoft har over de sidste versioner af Excel udviklet og forfinet de funktioner, du skal anvende på kurset. Så du vil få den mest driftsstabile og brugervenlige løsning ved at anvende Excel 2016, men du kan også bruge Excel 2013 eller Excel 2010.

Undervisere
Jette Kristensen og Frederik Kristensen driver til dagligt konsulentvirksomheden Datawareness. Her arbejder de med udvikling og implementering af processer og systemer, der præsenterer data til analyse- og rapporteringsformål.

Jette Kristensen har tidligere arbejdet som business controller i en række forskellige danske virksomheder. Hun fokuserer på implementering af gode processer omkring arbejdet med data, og hun har en tilgang, der sikrer effektivt og høj datakvalitet.

Frederik Kristensen har i mange år arbejdet som business intelligence-konsulent. Han har til dagligt fokus på at udvikle forretningsdrevne datawarehouse-løsninger, som gør det muligt for virksomheder at arbejde med et simpelt og fleksibelt datagrundlag til rapporter og analyser.

Sådan får du mere ud af dit kursus
Få viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed får et markant større udbytte af dit kursus. Både i din forberedelse inden kurset. Når du er afsted på kurset. Og når du skal implementere det, du har lært, i dit arbejde.

Lær hvordan på vores gratis workshop ’100% læring’ i København.

Relevante Dokumenter

Hvem underviser?

Pris og praktisk info

Typiske spørgmål

Når du har fundet kurset, du vil tilmeldes, kan du enten klikke på tilmeldingsknappen eller sende en mail til den kursusansvarlige med dine kontakt- og faktureringsoplysninger.
Ja - alle vores kurser er åbne for såvel medlemmer af Djøf som ikke medlemmer, hvis ikke andet er angivet på det enkelte kursus.
Ja - forplejning er inkluderet i kursusprisen. Forplejningen vil oftest bestå af morgenbrød med kaffe/the, frokost samt eftermiddagskaffe/the med kage. Kurser med overnatning er inklusiv middag.
Vi beslutter 1 måned før start, om kurset gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Vi modtager dog tilmeldinger helt frem til kursusstart.

Afmeldingsfristen er en måned inden kursets start med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Der kan vederlagsfrit foretages afmelding inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursets start, opkræves et administrationsgebyr på 50 % af kursusafgiften.

Ved afmelding senere kan nedsættelse af kursusafgiften ikke påregnes. Pladsen kan dog vederlagsfrit overføres til en anden deltager fra samme virksomhed. Afmelding foretages på mail eller via Mit Djøf, hvis du er medlem.

Hvis du bliver syg, er du velkommen til at overlade pladsen til en anden deltager fra samme virksomhed uden beregning. Vi vil dog gerne have besked herom, så vi kan orientere underviser, kursussted m.m. 
Det vil fremgå i fakta-boksen på det enkelte kursus, hvis der er overnatning mellem kursusdagene. Hvis der ikke står noget, er der ikke overnatning inkluderet i prisen. Vi kan dog godt være behjælpelige med bestilling af overnatning, hvis du har brug for det. Kontakt den kursusansvarlige, hvis du ønsker hjælp med dette.

Der bliver sendt en velkomstmail med praktiske informationer om kurset 1-2 uger før kursusstart. På enkelte kurser vil der være forberedelse  - du vil i så fald blive orienteret i god tid

 

Cirka 1 måned før kursusstart fremsender vi faktura for din deltagelse på kurset. Har du brug for en faktura tidligere eller at få opdelt fakturaen i rater, kan det selvfølgelig godt lade sig gøre. Kontakt den kursusansvarlige og aftal nærmere.

Hos Djøfs Kurser og Uddannelser kan vi tilbyde dig helhedsorienteret rådgivning. Vores rådgivere er fagligt velfunderede med et stort kendskab til djøfernes kompetencer og arbejdsområder. De er bredt orienteret om det danske kursusmarked og har erfaring med rådgivning på alle niveauer. Med spidskompetencer inden for hvert deres felt, vil du altid blive matchet med den mest kompetente rådgiver.

Du kan enten skrive til os på kurseroguddannelser@djoef.dk eller ringe på tlf. 33 95 97 00.

Se alle