22. november 2023, kl. 9.00 - 16.00
På modul 3 får du en præsentation af de politiske aftaler i nationalt, europæisk og internationalt regi, der er gældende eller forventes at blive vedtaget i de kommende år, og som sætter rammen for den grønne omstilling af samfundet.
Som forandringsagent får du et dybt indblik i klimalovens udmøntning, hvilken rolle beskatning og CO2-kvoter kommer til at spille, hvordan regulering såsom EU-direktiver bliver udformet og implementeret, og hvilke aktører der er bestemmende for fremtidens klimapolitik. Du er med til at reflektere over civilsamfundets stigende pres på politikerne i form af fx lokalaktivistisk modstand mod vindmøller og søgsmål mod staten.
Dagen giver dig:
- indsigt i, hvor klimapolitikken er på vej hen, og hvad vi skal forvente af politikerne i Bruxelles, på Christiansborg og ude i kommunerne
- en gennemgang af kerneaktører, der har betydning i forhold til reguleringspolitikker inden for det grønne område, fx Finansministeriet, Klimarådet, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og de grønne NGO’er
- indsigt i de kommende aftaler og forhandlinger inden for det grønne område, og hvilke store politiske kampe der fortsat udestår.