Arrangement

Finansret - udvikling efter finanskrisen

Foreningen Argument holder forskerfrokost i samarbejde med professor Jesper Lau, som forsker inden for kapitalmarkedsretten. Han vil fortælle om føderaliseringen af tilsyn med kapitalmarkederne, reguleringsteknik og bruge markedsmisbrug som konkret eksempel på disse mere generelle udviklingstræk.

Hvad handler arrangementet om?

"Og så levede de lykkeligt til deres dages ende - betragtninger over finansrettens udvikling efter finanskrisen". Citatet er fra professor Jesper Lau, der vil diskutere føderaliseringen af tilsyn med kapitalmarkederne, reguleringsteknik, herunder forordninger frem for direktiver og en mere detaljeret regulering og bruge markedsmisbrug som et konkret eksempel på disse mere generelle udviklingstræk.

De fleste kender nok til finanskrisen og dennes baggrund, men hvilken betydning har finanskrisen egentlig haft i det danske samfund i årene efter, og hvordan har finanskrisen sat sit præg på juraen, herunder på finansretten? Og hvad har man overhovedet forsøgt at gøre fra politisk side for at forhindre endnu en krise?

Program

Kl. 12.00 Præsentation af oplægsholder
Kl. 12.15 Oplæg
Kl. 13.00 Tak for i dag