]]>

Arrangement

EUropa i krise?

EUropa i krise? 'SUVERÆN', studenterforeningen for 'Politisk Teori' på Institut for Statskundskab inviterer dig til debat med de to bogaktuelle forskere: Marlene Wind og Malte Frøslee Ibsen, der begge beskæftiger sig med Europa og kriser.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

I slutningen af maj går hele EU's befolkning til stemmeurnerne ved Europaparlamentsvalget. Fra mange sider påstås det, at Europa er i krise. Men hvad er en krise, og hvordan definerer den vores handlingsrum? Studenterforeningen for ’Politisk Teori’, ’SUVERÆN ’på Institut for Statskundskab, arrangerer en debat med de to bogaktuelle forskere Marlene Wind og Malte Frøslee Ibsen, der begge beskæftiger sig med Europa og kriser. Debatten bliver indledt af Rune Lykkeberg.

Malte Frøslee Ibsen er postdoc ved Københavns Universitet, hvor han underviser i Politisk Teori. Han beskæftiger sig særligt med 'Frankfurterskolen' og er en flittig debattør primært i rollen som politisk engageret borger, særligt i spørgsmål om forholdet mellem demokrati og kapitalisme, EU, flygtningekrisen, og køn.

Marlene Wind er centerleder på 'Center for Europæisk Politik' og forsker blandt andet i EU's institutionelle ændringer og traktater herunder Danmarks EU-beslutningsprocedure og de danske EU-forbehold. Hendes primære fokus har de seneste år været centreret om samspillet mellem ret og politik i EU, ligesom hun har analyseret dette sammenspil fra en mere teoretisk vinkel.

Program

Kl. 17.00 Debat bliver indledt af Rune Lykkeberg
Kl. 17.30 Debat mellem Marlene Wind og Malte Frøslee Ibsen
Kl. 18.45 Afrunding og tak for i aften

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle